Запеканка с пащърнак, картофи и яйца
Необходими продукти:
- 4 пащърнака, обелени
- 1 голям картоф, обелен
- 2 супени лъжици зехтин + 2 чаени за намазване
- 50 грама сирене Пекорино
- 1 лимон - кората настъргана и 2 чаени лъжици сок
- 6 яйца
- 60 грама спанак
Начин на приготвяне:
Сварете картофа и пащърнака за 10 минути. Отцедете и оставете да изстинат.
Включете фуната да се загрее на 200 градуса. Настържете картофа и пащърната, сложете в купа и полейте с 1 лъжица зехтин, добавете сиренето и лимоновата кора, подправете на вкус със сол и пипер.
Застелете голяма тава с хартия за печене и намазнете със зехтин.
Изсипете зеленчуците в тавата и разпръснете, за да се получи тънък слой. Печете 35-40 минути, докато станат хрупкави.
Междувременно смесете лимоновия сок с 1 лъжица зехтин и малко сол.
Когато зеленчуците станат хрупкави върху тях чукнете яйцата и запечете още 8-10 минути, до желаната твърдост на жълтъка.
Спанака смесете с лимоновия дресинг.
Сервирайте запенакната от пащърнак с картофи заедно със спаначената салата.
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Картофена запеканка с гъби
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Картофена запеканка с бекон, крема сирене и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Запеканка с картофи със заквасена сметана
- Запеканка с пилешко, картофено пюре и топено сирене
Коментари към Запеканка с пащърнак, картофи и яйца