Печени картофи със сьомга и броколи
Необходими продукти:
- 400 грама сьомга
- 5-6 картофа
- 400 грама броколи
- соев сос
- лимонов сок
- подправки на вкус и по избор (може да използвате сушен копър например)
Начин на приготвяне:
Изпечете обелените картофи (ако искате да приготвите по-бързо, първо ги сварете до полуготовност и тогава запечете).
Сьомгата нарежете на произволни парчета, полейте ги с лимоновия сок и соевия сос, изпечете във фурната.
Броколите разделете сварете, изплакнете с ледена вода и подсушете.
Поднесете рибата, гарнирана със зеленчуците и поръсете с копър. Ако желаете, може да напръскате допълнително с лимонов сок.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: freyya.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Запеканка от сладки картофи, боб и яйца
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Запеканка с картофи, яйца и пушена сьомга
- Есенна запеканка от картофи с чушки, шунка и кашкавал
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Картофена запеканка с кашкавал и чесън
Коментари към Печени картофи със сьомга и броколи