Запеканка от пиле с ориз и доматен сос
Необходими продукти:
- 1 1/3 чаена чаша бял ориз
- 2 2/3 чаени чаши вода
- 4 броя пилешки гърди
- 2 чаени чаши настъргано сирене Монтерей Джак
- 2 чаени чаши настърган чедър
- по 1 консерва от 400 грама пилешка крем супа и гъбена (или по 1 купичка домашни)
- 1 глава лук, нарязан
- 1 1/2 чаена чаша доматена салса
Начин на приготвяне:
Сложете ориза и водата в тенджера и поставете на котлона да се свари. След като течността заври, намалете температурата и оставете да къкри 20 минути, докато водата се абсорбира.
Сварете и пилешките гърди до готовност. Нарежете ги на кубчета.
Загрейте фурната на 180 градуса и намаслете тавичка за печене.
В купа смесете двата вида сирена, а в друга двете супи, като към тях добавите лука и салсата.
Сложете половината от ориза в подготвената тавичка, половината пилешко, половината супена смес и половината от сирената. Повторете в същия ред.
Печете 40 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Запеканка от пиле с ориз и доматен сос