Запеканка от пиле с ориз и доматен сос

Необходими продукти:
- 1 1/3 чаена чаша бял ориз
- 2 2/3 чаени чаши вода
- 4 броя пилешки гърди
- 2 чаени чаши настъргано сирене Монтерей Джак
- 2 чаени чаши настърган чедър
- по 1 консерва от 400 грама пилешка крем супа и гъбена (или по 1 купичка домашни)
- 1 глава лук, нарязан
- 1 1/2 чаена чаша доматена салса
Начин на приготвяне:
Сложете ориза и водата в тенджера и поставете на котлона да се свари. След като течността заври, намалете температурата и оставете да къкри 20 минути, докато водата се абсорбира.
Сварете и пилешките гърди до готовност. Нарежете ги на кубчета.
Загрейте фурната на 180 градуса и намаслете тавичка за печене.
В купа смесете двата вида сирена, а в друга двете супи, като към тях добавите лука и салсата.
Сложете половината от ориза в подготвената тавичка, половината пилешко, половината супена смес и половината от сирената. Повторете в същия ред.
Печете 40 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пиле със зеленчуци, булгур и чътни от кориандър
Коментари към Запеканка от пиле с ориз и доматен сос