Запеканка от зелен лук с ориз, домати и яйчна заливка с кашкавал
Необходими продукти:
300 грама зелен лук
2 супени лъжици ориз
2 домата
3 яйца
1 чаена чаша прясно или кисело мляко
1/2 чаена чаша настърган кашкавал
1 - 2 супени лъжици олио
копър и магданоз на вкус
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го изпържете в олио до омекване. След това добавете ориза, пържете още 10 минути и изсипете доматите, които предварително сте попарили, обелили и нарязали на парченца. Налейте чаша гореща вода, сложете подправките и нарязан магданоз и/или копър и варете всичко до готовност на ориза.
Прехвърлете сместа в подмазана с мазнина форма за печене. Направете заливка от яйцата, настъргания кашкавал и млякото. Залейте лука и ориза и поставете ястието във фурната да се запече. Трябва да се образува красива коричка.
Когато запеканката се охлади, нарежете на парчета и поднесете.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩО ПОЧИСТВАЩО ОЛИО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Диета за отслабване с протеинови продукти и ориз
- Седемдневна оризова диета
- Арсен в ориза – трябва ли да се притесняваме
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Зеленчукова запеканка с извара
Коментари към Запеканка от зелен лук с ориз, домати и яйчна заливка с кашкавал