Запеканка от зелен лук с ориз, домати и яйчна заливка с кашкавал

Необходими продукти:
300 грама зелен лук
2 супени лъжици ориз
2 домата
3 яйца
1 чаена чаша прясно или кисело мляко
1/2 чаена чаша настърган кашкавал
1 - 2 супени лъжици олио
копър и магданоз на вкус
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го изпържете в олио до омекване. След това добавете ориза, пържете още 10 минути и изсипете доматите, които предварително сте попарили, обелили и нарязали на парченца. Налейте чаша гореща вода, сложете подправките и нарязан магданоз и/или копър и варете всичко до готовност на ориза.
Прехвърлете сместа в подмазана с мазнина форма за печене. Направете заливка от яйцата, настъргания кашкавал и млякото. Залейте лука и ориза и поставете ястието във фурната да се запече. Трябва да се образува красива коричка.
Когато запеканката се охлади, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
МИЛВА УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ОРИЗОВА ВОДА 200 мл
ЛЮКСЕОЛ СПРЕЙ ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ ЗА ОБЕМ 150 мл
Нов ПРОМОКОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ХИДРАТИРАЩ С ОРИЗОВО МЛЯКО И МАСЛО ОТ ШЕА 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да варим ориза
- Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео
Коментари към Запеканка от зелен лук с ориз, домати и яйчна заливка с кашкавал