Запеканка от зелен лук с ориз, домати и яйчна заливка с кашкавал

Необходими продукти:
300 грама зелен лук
2 супени лъжици ориз
2 домата
3 яйца
1 чаена чаша прясно или кисело мляко
1/2 чаена чаша настърган кашкавал
1 - 2 супени лъжици олио
копър и магданоз на вкус
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го изпържете в олио до омекване. След това добавете ориза, пържете още 10 минути и изсипете доматите, които предварително сте попарили, обелили и нарязали на парченца. Налейте чаша гореща вода, сложете подправките и нарязан магданоз и/или копър и варете всичко до готовност на ориза.
Прехвърлете сместа в подмазана с мазнина форма за печене. Направете заливка от яйцата, настъргания кашкавал и млякото. Залейте лука и ориза и поставете ястието във фурната да се запече. Трябва да се образува красива коричка.
Когато запеканката се охлади, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Миди с ориз, лук и бяло вино
- Пилешка супа с ориз, картофи и топено сирене
- Ориз с царевица
Коментари към Запеканка от зелен лук с ориз, домати и яйчна заливка с кашкавал