Закуска от бутер тесто с яйца, бекон и пармезан
Необходими продукти:
- 200-300 грама бутер тесто
- яйца (колкото е броят на бетер основите)
- няколко парчета бекон
- пармезан на вкус
- копър, босилек, магданоз и други подправки
Начин на приготвяне:
Разточете тестото, нарежете го на квадрати с ширина 7-10 сантиметра и ги подредете в покрита с лист пергамент тава. По краищата на квадратите направете бордове, прегъвайки тестото (височината им да бъде около сантиметър), така ще се образува пространство, което да запълните с останалите продукти.
Върху всяка бутер основа чукнете по едно яйце и сложете по няколко парченца бекон. Подсолете, поръсете с нарязаните зелени подправки и смлян черен пипер, след което покрийте плънката с настърган пармезан (може да го замените с друг вид подходящо сирене/кашкавал).
Изпечете закуските за 10-15 минути във фурна, сгорещена до 200 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Банички със сирене
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Сладки бутер солети с тахан и мед
- Сладки бутер пити с кайсиев пълнеж, мед и канела
- Бухтички
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
- Канелени пръчици от бутер тесто
- Бутер баница с плънка от кисело зеле и гъби
Коментари към Закуска от бутер тесто с яйца, бекон и пармезан