Бутер баница с месо, лук и домати

Необходими продукти:
- 1/2 килограм бутер тесто
- 1/2 килограм кромид лук
- 300 грама домати
- 100 милилитра царевично олио (може слънчогледово)
- 1 яйце за намазване на тестото
- босилек за декорация на готовата баница
- сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на дребно, изпържете го в царевичното олио. Добавете накълцания лук, подправете.
Разгънете листа бутер тесто (ако е замразено, извадете го от хладилника по-рано), може да го разточите или да раздърпате с ръце. Разделете на две части.
Подмажете тава с олио, сложете в нея един лист от тестото и разпределете месото с лука. По повърхността подредете доматени кръгчета и покрийте с останалото тесто. Намажете с яйце и изпечете баницата на 180 градуса за 35 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 482ua.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Банички със сирене
- Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
- Розички от тиквички с крема сирене и мента
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Банички на тиган с масло, сирене и шунка
- Печени кренвирши в кори за баница
Коментари към Бутер баница с месо, лук и домати