Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Бутер баница с месо, лук и домати

Бутер баница с месо, лук и домати

Бутер баница с месо, лук и домати - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 килограм бутер тесто
  • 1/2 килограм кромид лук
  • 300 грама домати
  • 100 милилитра царевично олио (може слънчогледово)
  • 1 яйце за намазване на тестото
  • босилек за декорация на готовата баница
  • сол и други подправки на вкус


Начин на приготвяне:

Нарежете месото на дребно, изпържете го в царевичното олио. Добавете накълцания лук, подправете.

Разгънете листа бутер тесто (ако е замразено, извадете го от хладилника по-рано), може да го разточите или да раздърпате с ръце. Разделете на две части.

Подмажете тава с олио, сложете в нея един лист от тестото и разпределете месото с лука. По повърхността подредете доматени кръгчета и покрийте с останалото тесто. Намажете с яйце и изпечете баницата на 180 градуса за 35 минути.


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 482ua.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки