Задушен ориз с кайма и моркови

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши едро нарязани моркови
- 500 грама кайма
- 1 чаена лъжица куркума
- 3/4 чаена лъжица канела
- 3/4 чаена лъжица черен пипер
- 2 чаени лъжици сол
- 2 чаени чаши нарязан стар лук
- 2 чаени чаши ориз
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изпържете зеленчуците до полуготовност, добавете към тях подправките. След това сложете каймата и гответе до зачервяване. Тогава прибавете ориза, залейте с вода и оставете продуктите да се задушават в продължение на 25 минути.
Ястието е готово.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ ПОЧИСТВАЩО МЛЯКО С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 200 мл
ГЛЮКОБЕЙТ таблeтки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ХИДРАТИРАЩ С ОРИЗОВО МЛЯКО И МАСЛО ОТ ШЕА 60 г
УЕЙТ УЪРЛД ИНТЕНЗИВ КОЛОН КЛИЙНС капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Мляко с ориз
- Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук
- Ориз с домати и кайма
- Оризово-шоколадов десерт с извара, мед и стафиди
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
- Оризова запеканка с пилешко, зеленчуци и гъби
- Пълнено пиле с пикантен ориз и спанак
- Пилешки терин със зеленчуци
Коментари към Задушен ориз с кайма и моркови