Задушен ориз с кайма и моркови

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши едро нарязани моркови
- 500 грама кайма
- 1 чаена лъжица куркума
- 3/4 чаена лъжица канела
- 3/4 чаена лъжица черен пипер
- 2 чаени лъжици сол
- 2 чаени чаши нарязан стар лук
- 2 чаени чаши ориз
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изпържете зеленчуците до полуготовност, добавете към тях подправките. След това сложете каймата и гответе до зачервяване. Тогава прибавете ориза, залейте с вода и оставете продуктите да се задушават в продължение на 25 минути.
Ястието е готово.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ГРИЙН ФАРМАСИ ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С МАСЛИНА И ОРИЗОВО МЛЯКО 500 мл
МИША ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ОРИЗ
ХАРУХАРУ УОНДЪР КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРЕН ОРИЗ 90 мл
НАТОКИНАЗА капсули * 120 DOUBLE WOOD
ПРОМОЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Ориз с телешка кайма и зеленчуци на тиган
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Хрупкави кошнички от кори за баница с месна плънка
Коментари към Задушен ориз с кайма и моркови