Задушено телешко с боб
Необходими продукти:
500 грама телешко месо
100 грама сварен боб
1 сладка червена чушка
2 супени лъжици растителна мазнина
1 скилидка чесън
2 супени лъжици пера зелен лук, нарязани ситно
смлян черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете телешкото на малки тънки парчета, които подправете със сол и черен пипер, след това запържете в малко олио. Когато извадите месото от съда, сложете накълцаната скилидка чесън и изпържете в същата мазнина. Тогава върнете телешкото в тигана, налейте малко вода, затворете с капак и оставете съдържанието му да се задушава за около 30-40 минути.
Щом това време изтече, добавете лука, нарязаната чушка, боба, разбъркайте и нека всичко се задушава 5 минути.
Свалете ястието от котлона и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: kulinaria.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Боб с наденица и кисело зеле
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Макарони с боб, домати и царевица
- Свалете кръвната захар с обикновен фасул
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
Коментари към Задушено телешко с боб