Телешка супа с арпаджик и зеленчуци на бавен огън
Необходими продукти:
- 650 грама телешко месо
- черен пипер и сол на вкус
- 20 грама брашно
- 20 грама масло
- 2 чаени чаши говежди бульон
- 1 супена лъжица соев сос
- 1/2 супена лъжица кафява захар
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 1 чаена лъжичка мащерка
- 5-6 броя арпаджик
- 4-5 нарязани гъби
- 1-2 моркова
- 2 картофа
Начин на приготвяне:
В тенджера разтопете и сгорещете маслото. Нарежете месото на кубчета, овкусете със сол, черен пипер, брашно и го запържете.
Обелете картофите, морковите, арпаджика, гъбите и ги нарежете на кубчета. Прибавете зеленчуците към супата.
Налейте бульона, соевия сос, подправете със захарта, нарязан ситно чесън и доматено пюре. Разбъркайте, стрийте мащерката с пръсти и овкусете.
Намалете мощността на котлона на минимална, оставете супата да ври под капак до готовност. Разсипете порции и я поднесете топла, поръсена със скълцан пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: www.budgetbytes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Боб с телешко, моркови и лук
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Телешко Кугн Пао (телешко с ориз по китайски)
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Чили кон карне с царевица
Коментари към Телешка супа с арпаджик и зеленчуци на бавен огън