Букатини с телешко, чесън и гъби

Необходими продукти:
- 300 грама букатини с дебелина по избор
- 300 грама телешко месо, нарязано на лентички
- 3 скилидки чесън, нарязани ситно
- 200 грама гъби, нарязани
- 1 супена лъжица растително масло за запръжка
- няколко стръка зелен лук
- 1/2 чаена чаша телешки бульон
- сол, черен пипер
- 1 супена лъжица чили сос
Начин на приготвяне:
Сварете букатините, охладете и ги оставете настрана. Нарежете телешкото месо на лентички и ги запържете в сгорещена мазнина. Подправете с нарязани ситно гъби и чесън.
Разредете сместа с бульона и подправете със сол и черен пипер. Гответе на тих огън, докато течността се редуцира.
Прибавете букатините, добавете чили сос и нарязан ситно зелен лук. Разпределете ястието в порции и поднесете топло.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: karmelowy.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА модел APM002
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Зеленчукова салата с макарони и маслини
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Двуседмична диета с паста
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
Коментари към Букатини с телешко, чесън и гъби