Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Букатини с телешко, чесън и гъби

Букатини с телешко, чесън и гъби

Букатини с телешко, чесън и гъби - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама букатини с дебелина по избор
  • 300 грама телешко месо, нарязано на лентички
  • 3 скилидки чесън, нарязани ситно
  • 200 грама гъби, нарязани
  • 1 супена лъжица растително масло за запръжка
  • няколко стръка зелен лук
  • 1/2 чаена чаша телешки бульон
  • сол, черен пипер
  • 1 супена лъжица чили сос


Начин на приготвяне:


Сварете букатините, охладете и ги оставете настрана. Нарежете телешкото месо на лентички и ги запържете в сгорещена мазнина. Подправете с нарязани ситно гъби и чесън.

Разредете сместа с бульона и подправете със сол и черен пипер. Гответе на тих огън, докато течността се редуцира.

Прибавете букатините, добавете чили сос и нарязан ситно зелен лук. Разпределете ястието в порции и поднесете топло.

букатии с телешко месо

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: karmelowy.pl

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛюбопитноБотаникаДиети