Букатини с телешко, чесън и гъби
Необходими продукти:
- 300 грама букатини с дебелина по избор
- 300 грама телешко месо, нарязано на лентички
- 3 скилидки чесън, нарязани ситно
- 200 грама гъби, нарязани
- 1 супена лъжица растително масло за запръжка
- няколко стръка зелен лук
- 1/2 чаена чаша телешки бульон
- сол, черен пипер
- 1 супена лъжица чили сос
Начин на приготвяне:
Сварете букатините, охладете и ги оставете настрана. Нарежете телешкото месо на лентички и ги запържете в сгорещена мазнина. Подправете с нарязани ситно гъби и чесън.
Разредете сместа с бульона и подправете със сол и черен пипер. Гответе на тих огън, докато течността се редуцира.
Прибавете букатините, добавете чили сос и нарязан ситно зелен лук. Разпределете ястието в порции и поднесете топло.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: karmelowy.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
Коментари към Букатини с телешко, чесън и гъби