Задушено пиле с боб
Необходими продукти:
10 големи картофа
1 ч. ч. бял или кафяв боб
2 големи парчета пилешко филе
1-2 малки глави лук
1 морков
сол
Начин на приготвяне:
Предварително накиснете фасула в студена вода за около 4-6 часа. След това го сварете до готовност. Сол се слага към края на варенето.
Измийте филето, нарежете го на парчета (размера определете сами) и запържете в тиган до образуването на златиста коричка. Лука и морковите нарежете и задушете леко. Смесете всичко това в тенджера с дебело дъно, прибавете картофите (нарязани на едри парчета). Задушете в продължение на около 30 минути и след това добавете готовия фасул. Разбъркайте, сложете сол, олио и оставете ястието на котлона за още около 10 минути. Всички продукти трябва да са много добре сварени и да се топят в устата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Задушено пиле с боб