Задушено пилешко с тиква в прясно мляко

Необходими продукти:
1 пиле с тегло около 1,5 килограма
щипка настъргано индийско орехче
черен пипер и сол
щипка смляна канела
3 супени лъжици олио
800 грама обелена и почистена тиква
200 милилитра прясно мляко
1 голяма глава лук
Начин на приготвяне:
Нарежете пилето на порции, които запържете в 1 супена лъжица олио от всички страни (около 8-10 минути). Подправете на вкус със сол и смлян черен пипер, след което прехвърлете в дълбока тава.
Лука, нарязан на полукръгчета, изпържете в останалото количество мазнина. Прибавете тиквата, нарязана на едри парчета, а след 6 минути налейте и прясното мляко. Нека течността кипне и тогава сложете канелата, индийското орехче и солта.
Оставете продуктите да се приготвят в продължение на 5 минути и ги изсипете при месото.
Разбъркайте и поставете съда във фурната, която преди това сте сгорещили при 200 градуса. След около 20 минути ястието ще бъде готово.
Добър апетит!
Снимки: supersadovnik.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Диета с тиква за 12 дни
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Печена солена тиква
Коментари към Задушено пилешко с тиква в прясно мляко