Задушено пилешко с наденица, чесън и маслини
Необходими продукти:
500 грама пилешко месо (най-добре гърди)
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 сладки чушки
500 грама нарязани консервирани домати
1 супена лъжица сладък червен пипер
100 грама пушена наденица или друг предпочитан колбас
1 супена лъжица нарязани маслини
сол, смлян черен пипер и нарязан пресен магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в тиган и изпържете в него нарязаното месо до златисто. След това прибавете нарязаните лук, чесън и чушки. Пържете зеленчуците, докато омекнат и тогава сложете консервираните домати заедно със сока. Подправете със смлян червен пипер и прибавете нарязаната наденица.
Затворете съда с капак и нека всичко се задушава в продължение на 15 минути (или до пълна готовност на продуктите). 2-3 минути преди да свалите ястието от котлона, прибавете нарязаните маслини, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, поръсете с пресен магданоз. Разбъркайте и може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: vsemzastol.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Как и колко да варим различните видове месо
- Костилките от маслини прочистват червата
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Задушено пилешко с наденица, чесън и маслини