Задушено пилешко с наденица, чесън и маслини
Необходими продукти:
500 грама пилешко месо (най-добре гърди)
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 сладки чушки
500 грама нарязани консервирани домати
1 супена лъжица сладък червен пипер
100 грама пушена наденица или друг предпочитан колбас
1 супена лъжица нарязани маслини
сол, смлян черен пипер и нарязан пресен магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в тиган и изпържете в него нарязаното месо до златисто. След това прибавете нарязаните лук, чесън и чушки. Пържете зеленчуците, докато омекнат и тогава сложете консервираните домати заедно със сока. Подправете със смлян червен пипер и прибавете нарязаната наденица.
Затворете съда с капак и нека всичко се задушава в продължение на 15 минути (или до пълна готовност на продуктите). 2-3 минути преди да свалите ястието от котлона, прибавете нарязаните маслини, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, поръсете с пресен магданоз. Разбъркайте и може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: vsemzastol.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Как и колко да варим различните видове месо
- Костилките от маслини прочистват червата
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Маслина (европейска)
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
Коментари към Задушено пилешко с наденица, чесън и маслини