Рулца от палачинки с пилешко и маслини
Необходими продукти
За палачинките:
3 супени лъжици пшенично брашно (с връх)
3 супени лъжици пълнозърнесто брашно (с връх)
1 голямо яйце или 2 малки
2 чаени чаши прясно мляко
сол на вкус
10 - 12 супени лъжици отвара от цвекло
1 чаена лъжица сушен риган
За плънката:
300 - 350 грама пилешка кайма
1/2 глава лук
70 - 90 грама извара с подправки
зелени маслини в лимонов сок (може да пробвате да замените с краставички)
1 чаена лъжица сух риган
сол
Начин на приготвяне:
Направете тесто за палачинките. За целта разбийте яйцето (яйцата) до еднородност, постепенно добавете единия вид брашно (като го пресявате), бъркайки с тел за разбиване на яйца, за да не се образуват бучки. Добавете млякото на тънка струя и останалото количество брашно. Сложете сол на вкус и разбийте всичко, докато се получи еднородна консистенция (прилича на сметана с масленост около 20%).
Разделете тестото на две равни части. В едната добавете отварата от цвекло и още 1 лъжица брашно, разбийте до еднородност. Във втората сложете чаена лъжичка сух риган. Изпечете по 3 палачинки от двата вида тесто.
Следва да направите плънката. Първо изпържете каймата в малко мазнина, добавете нарязания лук, сол, риган и пържете до прозрачност на лука. Към готовата кайма прибавете изварата и нарязаните на малки парченца маслини. Бъркайте, докато получите напълно еднородна смес.
Разделете палачинките по двойки: тъмна + светла. В единия край на светлата сложете от плънката и навийте руло. Това руло поставете върху червената палачинка и навийте още веднъж. Същото направете и с останалите палачинки. Нарежете рулата на парчета и подредете в подходящ съд.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ЦЕКОТЕК УРЕД ЗА ПАЛАЧИНКИ FUN CREPESTONE 08009
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как и колко да варим различните видове месо
- Палачинки без яйца
- Костилките от маслини прочистват червата
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Салата от маслини и лук
- Цветни рулца от тортила питки
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
Коментари към Рулца от палачинки с пилешко и маслини