Месни рулца в ароматен гъбен сос с чесън
Необходими продукти:
4 парчета филе по ваш избор
2 яйца
50 грама бели сушени гъби
1 средна глава лук
1 супена лъжица брашно
1 скилидка чесън
1 супена лъжица сметана по ваш избор
любими подправки
малко соев сос
магданоз, сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на тънко и начукайте добре, поръсете със сол и любими подправки, малко соев сос и оставете за една нощ в хладилника да се маринова.

Залейте сушените гъби с вода, поставете съда на котлона и нека се варят в продължение на 3 - 5 минути. След това извадете гъбите от отварата, а последната запазете.
Нарежете част от гъбите на кубчета, прибавете ги към разбитите яйца, сложете и нарязан магданоз. Направете омлет от сместа.
Върху всяко парче филе сложете от омлета и оформете стегнати рула, които увийте във фолио.

Следва нетипична кулинарна обработка - изпържете така направените рула в малко олио в продължение на няколко минути, като ги обръщате от всички страни. Процесът не е необходимо да бъде дълъг.

Когато развиете фолиото, в него ще се е отделил сок от месото, не го изхвърляйте.

Нарежете лука и останалите гъби на малки кубчета. Запържете лука в малко олио, добавете гъбите и задушете за кратко. Сложете брашното и разбъркайте. Налейте гъбения бульон и месния сок. Когато сместа започне да се сгъстява, прибавете нарязания на ситно чесън, сол и черен пипер на вкус. Минута по-късно сложете и сметаната и задушете всичко в продължение на 5 минути.
Подредете рулцата в подходяща това, залейте ги с получения сос, покрийте съда с фолио и поставете във фурната за около 15 - 20 минути.


Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим различните видове месо
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Защо е полезно да ядем гъше месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печено пиле с кестени и лук
- Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- С оцет ще направите месото много по-крехко и ще го размразите лесно
- С какво се е хранила Европа през Средновековието?
- Опушване на риба и месни продукти. Полза и вреда
Коментари към Месни рулца в ароматен гъбен сос с чесън