Задушено кисело зеле с лук и бекон
Необходими продукти:
1 килограм кисело зеле
2 големи глави лук
2 супени лъжици доматено пюре
няколко ивици бекон
1 супена лъжица кимион
2 супени лъжици смлян червен пипер
смлян черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Залейте киселото зеле със студена вода и оставете за час (ако е много кисело или солено).
Нарежете лука на полукръгчета и го изпържете в олио до прозрачност.

След това прибавете към него ивици бекон

и пържете в продължение на няколко минути, като разбърквате непрекъснато.

Съберете лука в единия край на съда и сложете доматеното пюре на свободното място. Запържете за кратко.

След това изсипете зелето, което сте изцедили от водата.
Добавете кимиона, червен и черен пипер. Разбъркайте и нека ястието се задушава в продължение на 25 - 30 минути на среден огън при непрекъснато разбъркване.

Може да се наложи да приготвяте по-дълго време, зависи от зелето, затова периодично опитвайте.

Поднесете като основно блюдо или като гарнитура към месо или наденички, например.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
- Кисело зеле (ферментирало зеле) - полезни свойства и противопоказания
Коментари към Задушено кисело зеле с лук и бекон