Задушено кисело зеле с лук и бекон
Необходими продукти:
1 килограм кисело зеле
2 големи глави лук
2 супени лъжици доматено пюре
няколко ивици бекон
1 супена лъжица кимион
2 супени лъжици смлян червен пипер
смлян черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Залейте киселото зеле със студена вода и оставете за час (ако е много кисело или солено).
Нарежете лука на полукръгчета и го изпържете в олио до прозрачност.
След това прибавете към него ивици бекон
и пържете в продължение на няколко минути, като разбърквате непрекъснато.
Съберете лука в единия край на съда и сложете доматеното пюре на свободното място. Запържете за кратко.
След това изсипете зелето, което сте изцедили от водата.
Добавете кимиона, червен и черен пипер. Разбъркайте и нека ястието се задушава в продължение на 25 - 30 минути на среден огън при непрекъснато разбъркване.
Може да се наложи да приготвяте по-дълго време, зависи от зелето, затова периодично опитвайте.
Поднесете като основно блюдо или като гарнитура към месо или наденички, например.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ползи и вреди на червения лук
- Кисело зеле (ферментирало зеле) - полезни свойства и противопоказания
- Салата от маслини и лук
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Облекчете синузита с лук
Коментари към Задушено кисело зеле с лук и бекон