Задушено кисело зеле с лук и бекон

Необходими продукти:
1 килограм кисело зеле
2 големи глави лук
2 супени лъжици доматено пюре
няколко ивици бекон
1 супена лъжица кимион
2 супени лъжици смлян червен пипер
смлян черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Залейте киселото зеле със студена вода и оставете за час (ако е много кисело или солено).
Нарежете лука на полукръгчета и го изпържете в олио до прозрачност.
След това прибавете към него ивици бекон
и пържете в продължение на няколко минути, като разбърквате непрекъснато.
Съберете лука в единия край на съда и сложете доматеното пюре на свободното място. Запържете за кратко.
След това изсипете зелето, което сте изцедили от водата.
Добавете кимиона, червен и черен пипер. Разбъркайте и нека ястието се задушава в продължение на 25 - 30 минути на среден огън при непрекъснато разбъркване.
Може да се наложи да приготвяте по-дълго време, зависи от зелето, затова периодично опитвайте.
Поднесете като основно блюдо или като гарнитура към месо или наденички, например.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лучени кръгчета на скара
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Облекчете синузита с лук
Коментари към Задушено кисело зеле с лук и бекон