Задушено кисело зеле с лук и бекон

Необходими продукти:
1 килограм кисело зеле
2 големи глави лук
2 супени лъжици доматено пюре
няколко ивици бекон
1 супена лъжица кимион
2 супени лъжици смлян червен пипер
смлян черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Залейте киселото зеле със студена вода и оставете за час (ако е много кисело или солено).
Нарежете лука на полукръгчета и го изпържете в олио до прозрачност.
След това прибавете към него ивици бекон
и пържете в продължение на няколко минути, като разбърквате непрекъснато.
Съберете лука в единия край на съда и сложете доматеното пюре на свободното място. Запържете за кратко.
След това изсипете зелето, което сте изцедили от водата.
Добавете кимиона, червен и черен пипер. Разбъркайте и нека ястието се задушава в продължение на 25 - 30 минути на среден огън при непрекъснато разбъркване.
Може да се наложи да приготвяте по-дълго време, зависи от зелето, затова периодично опитвайте.
Поднесете като основно блюдо или като гарнитура към месо или наденички, например.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Един месец закусвайте с печен лук, за да се предпазите от диабет
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Царевица на скара с бекон и масло
- Картофен колбас с лук
Коментари към Задушено кисело зеле с лук и бекон