Задушено агнешко с картофи в сос

Необходими продукти:
400 грама агнешко месо
200 грама картофи
100 грама лук
50 грама моркови
200 грама патладжани
магданоз за поръсване
сол на вкус
олио за запържване
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на 5 - 6 парчета и запържете в нагорещена мазнина. След това прибавете лука, а няколко минути по-късно белените и нарязани на кръгчета или кубчета моркови, патладжани и картофи.
Залейте продуктите с вода, колкото да се покрият напълно, намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на 25 минути.
Поднесете, поръсвайки с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Печено агнешко с билки, горчица и мед
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Агнешко с картофи, вино и грах
- Агнешки сач със зеленчуци
- Марината за агнешко месо
Коментари към Задушено агнешко с картофи в сос