Задушено агнешко с картофи в сос
Необходими продукти:
400 грама агнешко месо
200 грама картофи
100 грама лук
50 грама моркови
200 грама патладжани
магданоз за поръсване
сол на вкус
олио за запържване
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на 5 - 6 парчета и запържете в нагорещена мазнина. След това прибавете лука, а няколко минути по-късно белените и нарязани на кръгчета или кубчета моркови, патладжани и картофи.
Залейте продуктите с вода, колкото да се покрият напълно, намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на 25 минути.
Поднесете, поръсвайки с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Агнешко с картофи, вино и грах
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Агнешко със зелен фасул
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешко с доматен сос и макарони на фурна
- Яхния с агнешки джолан, картофи и маслини
- Агнешко с ориз басмати и шафран
Коментари към Задушено агнешко с картофи в сос