Задушено агнешко с картофи в сос

Необходими продукти:
400 грама агнешко месо
200 грама картофи
100 грама лук
50 грама моркови
200 грама патладжани
магданоз за поръсване
сол на вкус
олио за запържване
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на 5 - 6 парчета и запържете в нагорещена мазнина. След това прибавете лука, а няколко минути по-късно белените и нарязани на кръгчета или кубчета моркови, патладжани и картофи.
Залейте продуктите с вода, колкото да се покрият напълно, намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на 25 минути.
Поднесете, поръсвайки с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Печено агнешко с чеснов патладжан и розмарин
- Агнешко с домати
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешко със сушени плодове и бяло вино
- Агнешко с доматен сос и макарони на фурна
- Агнешка яхния със зеленчуци
Коментари към Задушено агнешко с картофи в сос