Задушени скариди с царевица и ориз
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша дългозърнест ориз
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- 3 супени лъжици сок от лайм
- 2 тънко нарязани пролетни лука
- 1/2 чаена чаша кориандър (магданоз), нарязан на едро
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 люти чушки поблано (или заменете с повече обикновени люти чушки), нарязани
- сол и черен пипер
- 700 грама почистени скариди
- 2 скилидки чесън, нарязани
- 1 чаена чаша царевица
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност според указанията на пакета (или го сгответе на слаба степен в 3 чаши вода).
Смесете заквасената сметана и 2 супени лъжици от лимоновия сок, изсипете при ориза и разбъркайте, прибавете лука и кориандъра.
Докато оризът се вари, в тиган затоплете останалия зехтин и изпържете чушките, подправени със сол и пипер. Когато омекнат, след около 5-6 минути, добавете подправени скаридите и чесъна. Гответе за няколко минути, докато морските продукти порозовеят. Прибавете царевицата, когато се стопли свалете от котлона.
Овкусете с още лимонов сок и сервирайте върху канапе от млечния ориз.
Източник:
www.womansday.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Хрупкави панирани скариди
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Пикантни скариди в бирен сос
- Глазирани скариди с ром
- Пикантни скариди с грис и чедър
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Супа тай със скариди, гъби шийтаке и кокосово мляко
- Супа от скариди с домати и чесън
Коментари към Задушени скариди с царевица и ориз