Пилешки воденички с лук, задушени в бяло вино

Необходими продукти:
1 килограм пилешки воденички
1 глава лук
1 среден морков
1 червена сладка чушка
1 супена лъжица брашно
8 супени лъжици бяло вино
сол и черен пипер на вкус
дафинов лист
Начин на приготвяне:
Измийте воденичките със студена вода. Настържете моркова, лука и чушката нарежете ситно.
Сложете воденичките в подходящ съд, залейте с вода и сложете на котлона и нека се варят 5 минути. Отцедете течността.
Прехвърлете в дълбок тиган, налейте 1 чаена чаша вода или бульон по избор. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Разтворете брашното във виното и налейте сместа при воденичките. Сложете дафинов лист и оставете ястието да се задушава около час.
Поднесете го с гарнитура от сварени картофи.
Добър апетит!
Снимка: chtoprigotovit.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Салата от пилешки воденички с кисели краставички, гъби и лук
- Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци
- Пържени пилешки воденички с лук
- Пилешки воденички
- Воденички с лук върху канапе от ориз
- Пилешки воденички с картофи и босилек
- Пилешки воденички с лук и чесън в соев сос
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки воденички в доматен сос с лук, чесън и босилек
- Печени кюфтета от субпродукти в було
Коментари към Пилешки воденички с лук, задушени в бяло вино