Пилешки воденички с лук, задушени в бяло вино
Необходими продукти:
1 килограм пилешки воденички
1 глава лук
1 среден морков
1 червена сладка чушка
1 супена лъжица брашно
8 супени лъжици бяло вино
сол и черен пипер на вкус
дафинов лист
Начин на приготвяне:
Измийте воденичките със студена вода. Настържете моркова, лука и чушката нарежете ситно.
Сложете воденичките в подходящ съд, залейте с вода и сложете на котлона и нека се варят 5 минути. Отцедете течността.
Прехвърлете в дълбок тиган, налейте 1 чаена чаша вода или бульон по избор. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Разтворете брашното във виното и налейте сместа при воденичките. Сложете дафинов лист и оставете ястието да се задушава около час.
Поднесете го с гарнитура от сварени картофи.
Добър апетит!
Снимка: chtoprigotovit.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим субпродуктите (2 част)
- Как и колко да варим субпродуктите (І част)
- Пилешки воденички
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Свински език – хранителен състав, предимства и противопоказания
- Свински бъбреци – здравни ползи и противопоказания за консумация
- Говеждо виме
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Задушени пилешки воденички с ориз
- Сварени свински дреболии с орехи и чесън
Коментари към Пилешки воденички с лук, задушени в бяло вино