Задушени пилешки бутчета с маслини, мащерка и лук

Необходими продукти:
- 4 цели пилешки бутчета или 6-8 долни
- 1 глава лук
- 1/2 чаена чаша вода или бульон
- 100 грама маслини или колкото решите
- 1 чаена лъжица прясна или суха мащерка
- 1 чаена лъжица брашно
- подправки
Начин на приготвяне:
Бутчетата запържете, докато се зачервят.
Извадете ги от мазнината и в същата изсипете накълцания лук.
След 5 минути той ще бъде полупрозрачен и тогава към него прибавете маслините (без костилки, разрязани на две), налейте бульона/водата и сложете мащерката.
Върнете пилешкото в съда и задушете за 20 минути.
Извадете от бульона, а в него сложете брашното, което сте разтворили преди това в мъничко вода.
Разбъркайте и изчакайте сосът да започне да къкри.
Тогава го свалете от огъня и полейте с него бутчетата.
Може да ги поднесете с паста или спагети.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: multivarim.com.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки бутчета с домати и кашкавал
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Пилешко с артишок и балсамов оцет
Коментари към Задушени пилешки бутчета с маслини, мащерка и лук