Задушени пилешки бутчета с маслини, мащерка и лук
Необходими продукти:
- 4 цели пилешки бутчета или 6-8 долни
- 1 глава лук
- 1/2 чаена чаша вода или бульон
- 100 грама маслини или колкото решите
- 1 чаена лъжица прясна или суха мащерка
- 1 чаена лъжица брашно
- подправки
Начин на приготвяне:
Бутчетата запържете, докато се зачервят.
Извадете ги от мазнината и в същата изсипете накълцания лук.
След 5 минути той ще бъде полупрозрачен и тогава към него прибавете маслините (без костилки, разрязани на две), налейте бульона/водата и сложете мащерката.
Върнете пилешкото в съда и задушете за 20 минути.
Извадете от бульона, а в него сложете брашното, което сте разтворили преди това в мъничко вода.
Разбъркайте и изчакайте сосът да започне да къкри.
Тогава го свалете от огъня и полейте с него бутчетата.
Може да ги поднесете с паста или спагети.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: multivarim.com.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
- Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
- Пилешки бутчета на тиган с ориз от карфиол
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки бутчета с царевица, ориз и моркови
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
Коментари към Задушени пилешки бутчета с маслини, мащерка и лук