Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушени пилешки бутчета с маслини, мащерка и лук

Задушени пилешки бутчета с маслини, мащерка и лук

Задушени пилешки бутчета с маслини, мащерка и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 4 цели пилешки бутчета или 6-8 долни
  • 1 глава лук
  • 1/2 чаена чаша вода или бульон
  • 100 грама маслини или колкото решите
  • 1 чаена лъжица прясна или суха мащерка
  • 1 чаена лъжица брашно
  • подправки

 пилешки бутчета

Начин на приготвяне:

Бутчетата запържете, докато се зачервят.

пилешки бутчета

Извадете ги от мазнината и в същата изсипете накълцания лук.

пилешки бутчета

След 5 минути той ще бъде полупрозрачен и тогава към него прибавете маслините (без костилки, разрязани на две), налейте бульона/водата и сложете мащерката.

лук

маслини

Върнете пилешкото в съда и задушете за 20 минути.

пилешки бутчета

Извадете от бульона, а в него сложете брашното, което сте разтворили преди това в мъничко вода.

сос

Разбъркайте и изчакайте сосът да започне да къкри.

сос

Тогава го свалете от огъня и полейте с него бутчетата.

пилешки бутчета

Може да ги поднесете с паста или спагети.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: multivarim.com.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...ЛайфстайлДиетиНовиниАнкети