Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушени пилешки бутчета с боб в бира

Задушени пилешки бутчета с боб в бира

Задушени пилешки бутчета с боб в бира - изображение

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета
  • 400 грама бял боб (накиснете го предварително в студена вода за 1 ден)
  • 150 милилитра тъмна бира
  • 1 морков (нарязан на кубчета)
  • 1 глава кромид лук (ситно нарязана)
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 скилидка чесън (настъргана)
  • 1/2 кафена лъжичка чили
  • зрънце карамфил
  • 2 дафинови листа
  • стрък мащерка
  • 1 кубче пилешки бульон
  • сол и черен пипер на вкус
  • по щипка анасон, канела и резене (фенел)

 

Начин на приготвяне:

Изплакнете боба (след като сте накиснали предварително), изсипете го в тенджера, добавете дафиновите листа, мащерката, кубчета бульон и залейте всичко зърната с вода. Затворете съд с капак и варете в продължение на 45 минути. Своевременно отстранете пяната, която ще се образува.

В друга тенджера сгорещете зехтина и в него изпържете лука. След това сложете бутчетата, подсолете и овкусете с останалите подправки. Пържете месото, като го разбърквате и поливате с бирата.

Когато започне да се препича, налейте 150 милилитра вода, поставете капак върху тенджерата и задушете бутчетата на слаб огън, докато омекнат (около 50 минути).

Щом пилешкото бъде почти готово, при него изсипете боба и оставете ястието върху котлона да се задушава още 10 минути.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: topglobus.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайлХранене при...НовиниАнкети