Задушени пилешки бутчета с боб в бира

Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета
- 400 грама бял боб (накиснете го предварително в студена вода за 1 ден)
- 150 милилитра тъмна бира
- 1 морков (нарязан на кубчета)
- 1 глава кромид лук (ситно нарязана)
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 скилидка чесън (настъргана)
- 1/2 кафена лъжичка чили
- зрънце карамфил
- 2 дафинови листа
- стрък мащерка
- 1 кубче пилешки бульон
- сол и черен пипер на вкус
- по щипка анасон, канела и резене (фенел)
Начин на приготвяне:
Изплакнете боба (след като сте накиснали предварително), изсипете го в тенджера, добавете дафиновите листа, мащерката, кубчета бульон и залейте всичко зърната с вода. Затворете съд с капак и варете в продължение на 45 минути. Своевременно отстранете пяната, която ще се образува.
В друга тенджера сгорещете зехтина и в него изпържете лука. След това сложете бутчетата, подсолете и овкусете с останалите подправки. Пържете месото, като го разбърквате и поливате с бирата.
Когато започне да се препича, налейте 150 милилитра вода, поставете капак върху тенджерата и задушете бутчетата на слаб огън, докато омекнат (около 50 минути).
Щом пилешкото бъде почти готово, при него изсипете боба и оставете ястието върху котлона да се задушава още 10 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: topglobus.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Заместителите на месо, произведени от бобови култури, могат да предизвикат алергии
- Боб с пилешко месо
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
Коментари към Задушени пилешки бутчета с боб в бира