Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушени пилешки бутчета в доматен сос с маслини, гъби и розмарин

Задушени пилешки бутчета в доматен сос с маслини, гъби и розмарин

 Задушени пилешки бутчета в доматен сос с маслини, гъби и розмарин - изображение

Необходими продукти за три порции:


  • 3 пилешки бутчета, цели
  • 60 грама масло
  • 200 грама пресни печурки
  • 2 стръка пресен розмарин
  • 4 меки домата, обелени и настъргани
  • щипка захар
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • 80 грама ситно нарязани черни маслини
  • 50 милилитра бяло вино
  • 80 милилитра пилешки бульон
  • 1 глава лук, наситнена
  • няколко стръка пресен магданоз


Начин на приготвяне:


В тенджера налейте подсолена вода и сложете бутчетата да се варят до полуготовност. Охладете бульона, прецедете го и отделете около една чаена чаша от него.

В тиган разтопете маслото, запържете лука, нарязаните гъби, доматите, маслините и добавете сол, захар, черен и червен пипер. Разбъркайте сместа, налейте виното и подправете със стръкчетата розмарин.
Сложете бутчетата в тавичка, изсипете зеленчуковия сос и го разпределете в съда.

Налейте бульона, загрейте фурната на 200 градуса и покрийте с втора тава със същите размери. Изпечете ястието за 40 минути, охладете и разпределете в чинии. Поднесете бутчетата, гарнирани със сос и пресен магданоз.

задушени бутчета в доматен сос с маслини, гъби и розмарин

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: globalgrub.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиХрани и ястияХранене при...Здравни съветиЛайфстайлНовиниСнимкиАнкетиИсторияБотаникаАлт. медицинаЛечения