Задушени пилешки бутчета в доматен сос с маслини, гъби и розмарин
Необходими продукти за три порции:
- 3 пилешки бутчета, цели
- 60 грама масло
- 200 грама пресни печурки
- 2 стръка пресен розмарин
- 4 меки домата, обелени и настъргани
- щипка захар
- сол, черен и червен пипер на вкус
- 80 грама ситно нарязани черни маслини
- 50 милилитра бяло вино
- 80 милилитра пилешки бульон
- 1 глава лук, наситнена
- няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте подсолена вода и сложете бутчетата да се варят до полуготовност. Охладете бульона, прецедете го и отделете около една чаена чаша от него.
В тиган разтопете маслото, запържете лука, нарязаните гъби, доматите, маслините и добавете сол, захар, черен и червен пипер. Разбъркайте сместа, налейте виното и подправете със стръкчетата розмарин.
Сложете бутчетата в тавичка, изсипете зеленчуковия сос и го разпределете в съда.
Налейте бульона, загрейте фурната на 200 градуса и покрийте с втора тава със същите размери. Изпечете ястието за 40 минути, охладете и разпределете в чинии. Поднесете бутчетата, гарнирани със сос и пресен магданоз.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: globalgrub.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Пилешки бутчета с бейби картофи и зеленчуци
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
Коментари към Задушени пилешки бутчета в доматен сос с маслини, гъби и розмарин