Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Задушени картофи с леща

Задушени картофи с леща

Задушени картофи с леща - изображение

Необходими продукти:

  • 3-4 картофа
  • 100 грама леща
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 домат
  • 2 супени лъжици олио
  • 250-300 милилитра вода
  • 2 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици наситнен магданоз
  • сол и други подправки на вкус


Начин на приготвяне:

Обелете зеленчуците. Нарежете лука ситно, моркова и домата - на средно големи кубчета, а картофите - на едри кубчета.

Сгорещете олио в тенджера или тиган с дебело дъно. Изпържете лука за 3-4 минути, разбърквайте.

След това прибавете картофите, моркова и домата, разбъркайте, налейте чаша вода, затворете с капак и оставете зеленчуците да се задушават 12-15 минути.

На този етап изсипете лещата, сложете подправки по избор, разбъркайте, налейте малко вода (при необходимост), затворете с капак и гответе още 10-12 минути.

Тогава сложете пресования чесъна, нарязания магданоз (може да използвате замразен, ако не разполагате с пресен), отново разбъркайте, сложете капака и гответе още 2-3 минути.

Готовото ястие може да украсите с пресни зелени подправки преди сервиране.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menunedeli.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиБотаникаАлт. медицинаСнимкиЛайфстайлНовиниЛечения