Задушени картофи с леща

Необходими продукти:
- 3-4 картофа
- 100 грама леща
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 домат
- 2 супени лъжици олио
- 250-300 милилитра вода
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици наситнен магданоз
- сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете зеленчуците. Нарежете лука ситно, моркова и домата - на средно големи кубчета, а картофите - на едри кубчета.
Сгорещете олио в тенджера или тиган с дебело дъно. Изпържете лука за 3-4 минути, разбърквайте.
След това прибавете картофите, моркова и домата, разбъркайте, налейте чаша вода, затворете с капак и оставете зеленчуците да се задушават 12-15 минути.
На този етап изсипете лещата, сложете подправки по избор, разбъркайте, налейте малко вода (при необходимост), затворете с капак и гответе още 10-12 минути.
Тогава сложете пресования чесъна, нарязания магданоз (може да използвате замразен, ако не разполагате с пресен), отново разбъркайте, сложете капака и гответе още 2-3 минути.
Готовото ястие може да украсите с пресни зелени подправки преди сервиране.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menunedeli.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Как да сварим правилно лещата
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Девет ползи от картофените обелки
Коментари към Задушени картофи с леща