Задушени калмари с лук, праз и домати в бяло вино
Необходими продукти:
- 4 калмара (почистени и нарязани на кръгчета)
- 4 стръка праз лук (също нарязани на кръгчета)
- 2 малки глави стар лук (нарязани на тънки парчета)
- 2-3 домата
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 1/3 чаена чаша сухо бяло вино
- сол и черен пипер
- малко накълцан магданоз за украса на готовото ястие
Начин на приготвяне:
Кръгчетата калмари запържете за около минута в горещия зехтин (докато си променят цвета). Добавете двата вида лук и нека продуктите се задушават в продължение на 5-6 минути. След това налейте виното, сложете доматите, нарязани на малки парчета, подправете с черен пипер и намалете котлона.
Затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава на бавен огън за около 20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edazdorov.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Салата от рулца от раци с калмари, яйца и маслини
- Яхния с картофи и калмари
- Мариновани гриловани калмари
- Калмари по китайски с лук и соев сос
- Пълнени калмари в сметанов сос и домати
- Задушени калмари с магданоз и чесън
- Салата от калмари с краставици, маслини и лук
- Пържени калмари в сметана с ориз
- Пълнени калмари със спанак и ориз
Коментари към Задушени калмари с лук, праз и домати в бяло вино