Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Задушени калмари с лук, праз и домати в бяло вино

Задушени калмари с лук, праз и домати в бяло вино

Задушени калмари с лук, праз и домати в бяло вино - изображение

Необходими продукти:

  • 4 калмара (почистени и нарязани на кръгчета)
  • 4 стръка праз лук (също нарязани на кръгчета)
  • 2 малки глави стар лук (нарязани на тънки парчета)
  • 2-3 домата
  • 1/3 чаена чаша зехтин
  • 1/3 чаена чаша сухо бяло вино
  • сол и черен пипер
  • малко накълцан магданоз за украса на готовото ястие

 

Начин на приготвяне:

Кръгчетата калмари запържете за около минута в горещия зехтин (докато си променят цвета). Добавете двата вида лук и нека продуктите се задушават в продължение на 5-6 минути. След това налейте виното, сложете доматите, нарязани на малки парчета, подправете с черен пипер и намалете котлона.

Затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава на бавен огън за около 20 минути.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edazdorov.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съвети