Задушена риба с грах и лук
Необходими продукти:
700 грама риба (без кости)
2 средни глави лук
2 средни моркова
1 голяма прясна сладка чушка
1-2 супени лъжици доматено пюре (може кетчуп)
1 консерва грах (около 400 грама)
сол и подправки за риба на вкус
дафинов лист
парченца масло
Начин на приготвяне:
Разрежете рибата на порции и овкусете със сол и подправки. Сложете в тиган, подмазан с олио. Върху рибата разпределете нарязания лук, изпържен заедно с настърганите моркови и доматеното пюре. Прибавете чушката и дафинов лист.
Малко по-късно изсипете граха заедно с течността от консервата (не наливайте допълнително вода), а върху него сложете парченца масло. Затворете съда с капак и нека всичко се задушава в продължение на 30 минути.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 360 GNC
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Задължителната храна за жените
- Опушване на риба и месни продукти. Технологията
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
Коментари към Задушена риба с грах и лук