Задушена риба с грах и лук

Необходими продукти:
700 грама риба (без кости)
2 средни глави лук
2 средни моркова
1 голяма прясна сладка чушка
1-2 супени лъжици доматено пюре (може кетчуп)
1 консерва грах (около 400 грама)
сол и подправки за риба на вкус
дафинов лист
парченца масло
Начин на приготвяне:
Разрежете рибата на порции и овкусете със сол и подправки. Сложете в тиган, подмазан с олио. Върху рибата разпределете нарязания лук, изпържен заедно с настърганите моркови и доматеното пюре. Прибавете чушката и дафинов лист.
Малко по-късно изсипете граха заедно с течността от консервата (не наливайте допълнително вода), а върху него сложете парченца масло. Затворете съда с капак и нека всичко се задушава в продължение на 30 минути.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЯ ЛАБС РИБЕНО МАСЛО ОТ ТРЕСКА таблетки 1000 мг * 100
НУТРАВИТА РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА таблетки * 120
ЛИЗИ ХЕЛТ ДУЕТ - ОМЕГА 3 + ВИТАМИНИ + МИНЕРАЛИ дози * 32
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ДАБЪЛ УУД SPM (ПОЛИНЕНАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ОТ РИБА) капсули * 120
Безплатна доставка за България!РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
- Печена скумрия с чесън и магданоз
- Риба в медена марината с чесън на фурна
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
Коментари към Задушена риба с грах и лук