Задушена риба с грах и лук
Необходими продукти:
700 грама риба (без кости)
2 средни глави лук
2 средни моркова
1 голяма прясна сладка чушка
1-2 супени лъжици доматено пюре (може кетчуп)
1 консерва грах (около 400 грама)
сол и подправки за риба на вкус
дафинов лист
парченца масло
Начин на приготвяне:
Разрежете рибата на порции и овкусете със сол и подправки. Сложете в тиган, подмазан с олио. Върху рибата разпределете нарязания лук, изпържен заедно с настърганите моркови и доматеното пюре. Прибавете чушката и дафинов лист.
Малко по-късно изсипете граха заедно с течността от консервата (не наливайте допълнително вода), а върху него сложете парченца масло. Затворете съда с капак и нека всичко се задушава в продължение на 30 минути.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БАРЛИЙНС ТОТАЛ ОМЕГА капсули * 90
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
НИРВАНА СПА МОРСКИ КОЛАГЕН, ОБОГАТЕН С МАГНЕЗИЙ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА сашета * 14
МОРСКИ РИБЕН КОЛАГЕН таблетки * 90 HOLLAND & BARRETT
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- 10-дневна рибена диета
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
- Опушване на риба и месни продукти. Технологията
Коментари към Задушена риба с грах и лук