Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Жълта леща с гъби и домати

Жълта леща с гъби и домати

Жълта леща с гъби и домати - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама жълта леща
  • 200 грама печурки
  • 1 глава стар лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 среден морков
  • 2 домата
  • връзка копър
  • подправки на вкус


Начин на приготвяне:

Залейте лещата с две чаени чаши вода и сварете до готовност, подсолете по желание.

Накълцайте ситно лука, моркова настържете, чесъна наситнете. Изпържете ги заедно за 5 минути в зехтин. Тогава прибавете доматите (нарязани на кубчета), гъбите (нарязани на малки парчета) и пържете всичко в продължение на 10 минути на слаб огън.

Щом гъбите бъдат готови, подправете комбинацията, добавете наситнения копър. След това изсипете вече сварената леща при зеленчуците с печурките, затворете с капак и задушете за 2-3 минути на тих огън.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноХрани и ястияДиетиБотаника