Жълта леща с гъби и домати
    Необходими продукти:
- 200 грама жълта леща
 - 200 грама печурки
 - 1 глава стар лук
 - 2 скилидки чесън
 - 1 среден морков
 - 2 домата
 - връзка копър
 - подправки на вкус
 
Начин на приготвяне:
Залейте лещата с две чаени чаши вода и сварете до готовност, подсолете по желание.
Накълцайте ситно лука, моркова настържете, чесъна наситнете. Изпържете ги заедно за 5 минути в зехтин. Тогава прибавете доматите (нарязани на кубчета), гъбите (нарязани на малки парчета) и пържете всичко в продължение на 10 минути на слаб огън.
Щом гъбите бъдат готови, подправете комбинацията, добавете наситнения копър. След това изсипете вече сварената леща при зеленчуците с печурките, затворете с капак и задушете за 2-3 минути на тих огън.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
 - Ястия от зърнени и бобови култури
 - Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
 - Морковена крем супа с френска леща
 - Как да сварим правилно лещата
 - Леща
 - Леща яхния с целина и картофи
 - Леща с яйца и кисело мляко
 - 4 рецепти с леща за зареждане и възстановяване на атлетите след дълго бягане
 - Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
 - Бобови култури
 - Яхния от сладки картофи и червена леща
 
Коментари към Жълта леща с гъби и домати