Жълта леща с гъби и домати

Необходими продукти:
- 200 грама жълта леща
- 200 грама печурки
- 1 глава стар лук
- 2 скилидки чесън
- 1 среден морков
- 2 домата
- връзка копър
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте лещата с две чаени чаши вода и сварете до готовност, подсолете по желание.
Накълцайте ситно лука, моркова настържете, чесъна наситнете. Изпържете ги заедно за 5 минути в зехтин. Тогава прибавете доматите (нарязани на кубчета), гъбите (нарязани на малки парчета) и пържете всичко в продължение на 10 минути на слаб огън.
Щом гъбите бъдат готови, подправете комбинацията, добавете наситнения копър. След това изсипете вече сварената леща при зеленчуците с печурките, затворете с капак и задушете за 2-3 минути на тих огън.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Как да сварим правилно лещата
- Леща с тиквички и спанак
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Как и колко да варим зърнените и бобовите храни
- Червена леща с булгур
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Бобови култури
- Хапки от леща с чесън
Коментари към Жълта леща с гъби и домати