Каша от червена леща с джинджифил и чесън
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши червена леща
- 1/2 чаена чаша кокосово мляко
- 2 чаени чаши гореща вода
- 1 парче джинджифил /около 2,5 сантиметра/, обелено и настъргано
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 чаена лъжичка кокосово масло
- 1 чаена лъжичка куркума на прах
- 1/2 чаена лъжичка гарам масала
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- прясно смлян черен пипер
За гарниране:
- кокосово мляко
- микс от семена
- листенца пресен магданоз
Начин на приготвяне:

- Изплакнете лещата под студена течаща вода и я оставете да се отцеди.
- Загрейте кокосовото масло в тенджера на средно силен огън.
- Добавете лука, чесъна, джинджифила и куркумата. Гответе около 2 минути, като разбърквате често.
- Прибавете лещата и водата и варете в продължение на 15 минути.
- Подправете с гарам масала и кокосовото мляко. Разбъркайте.
- Оставете лещата да къкри още 5 минути, докато абсорбира течността и се получи гъста каша. Подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Разпределете в купички, гарнирайте с малко кокосово мляко, семена и пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!

Снимки: helloglow.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША БИО СВЕЖИ ПЛОДОВЕ 250 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да сварим правилно лещата
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Софт храни
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
Коментари към Каша от червена леща с джинджифил и чесън