Каша от червена леща с джинджифил и чесън
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши червена леща
- 1/2 чаена чаша кокосово мляко
- 2 чаени чаши гореща вода
- 1 парче джинджифил /около 2,5 сантиметра/, обелено и настъргано
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 чаена лъжичка кокосово масло
- 1 чаена лъжичка куркума на прах
- 1/2 чаена лъжичка гарам масала
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- прясно смлян черен пипер
За гарниране:
- кокосово мляко
- микс от семена
- листенца пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- Изплакнете лещата под студена течаща вода и я оставете да се отцеди.
- Загрейте кокосовото масло в тенджера на средно силен огън.
- Добавете лука, чесъна, джинджифила и куркумата. Гответе около 2 минути, като разбърквате често.
- Прибавете лещата и водата и варете в продължение на 15 минути.
- Подправете с гарам масала и кокосовото мляко. Разбъркайте.
- Оставете лещата да къкри още 5 минути, докато абсорбира течността и се получи гъста каша. Подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Разпределете в купички, гарнирайте с малко кокосово мляко, семена и пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: helloglow.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 200 гр.
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ОРИЗ И БАНАН от 4 месец 175 г
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ОВЕС от 6 месец 175 гр.
КАША ЕЛДА И ЦАРЕВИЦА 180 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да сварим правилно лещата
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Софт храни
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Масло от чесън - ползи и употреба
Коментари към Каша от червена леща с джинджифил и чесън