Желирани пилешки сърца с майонеза

Необходими продукти:
200 грама пилешко филе
150 милилитра пилешки бульон
3 грама желатин
1 червена сладка чушка
малко майонеза
зелени подправки по ваш избор
маслини за украса
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото филе. В топлия бульон разтворете желатина и изчакайте да набъбне.
Нарежете месото на парчета или накъсайте на влакна.
От червената чушка изрежете сърчица. За целта може да използвате съответната форма за сладки, кексчета или друга подходяща фигура.
Загрейте бульона с желатина. Последният трябва да се разтвори, но не допускайте да заври. 1/3 от течността смесете с малко майонеза.
Подредете формички във вид на сърца (без дъно) в подходящ плосък съд и в тях разпределете месото. Върху него сложете слой от сместа с майонезата. Най-отгоре подредете сърчицата, изрязани от чушката, и залейте всичко с прозрачния бульон, който остана.
Приберете предястието в хладилника за една нощ. Когато извадите, махнете сърцевидните пръстени и може да поднесете на любим човек.
Може да аранжирате с маслини и зелени подправки, също да изрежете сърца от лимон, краставица, от сварен яйчен белтък или от други продукти, които да включите при направата на желираната салата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
Коментари към Желирани пилешки сърца с майонеза