Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Енчиладас със скариди

Енчиладас със скариди

Енчиладас със скариди - изображение

Необходими продукти:

за пълнежа:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 скилидки чесън - намачкани
  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • 1 чушка халапеньо
  • 500 грама почистени скариди
  • сол и пипер

за соса:

  • 4 супени лъжици масло
  • 4 супени лъжици брашно
  • 1 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 1/2 чаена чаша заквасена сметана
  • 1 буркан от 120 грама люти зелени чушлета
  • 1 чаена лъжица кимион

за сглобяване и поднасяне на ястието:

  • 8 тортила питки
  • 1 1/2 чаена чаша настъргано сирене Монтерей Джак (или друго твърдо сирене)
  • кориандър
  • салса

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците на ситно и ги пригответе за използване.

Запържете чесъна в зехтина на средна температура, в продължение на минута, докато освободи аромата си. Добавете лука, чушките и гответе за 6-7 минути, докато омекнат. Накрая сложете скаридите, подправете със сол и черен пипер. Гответе, докато скаридите станат розови - около 5 минути. Свалете от котлона.

В малка касерола разтопете маслото на средна температура и добавете към него брашното, бъркайте около минута. Добавете прясното мляко и сметаната, при непрекъснато разбъркване. Добавете нарязаните на ситно люти чушки от бурканчето, подправете с кимиона, пипер и сол. Задушавайте 5 минути, докато сосът се сгъсти.

Сложете тънък слой от соса по дъното на правоъгълна тавичка.

Във всяка тортила питка сложете в центъра една ивица скариди и поръсете със сиренето. Навийте на руло тортилата и я поставете с ръба надолу върху соса в тавата. Повторете с останалите питки.

Накрая полейте със сос и поръсете с останалото сирене. Печете, докато сиренето се разтопи и започне да образува мехурчета - около 30 минути. Гарнирайте с кориандър и салса.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти