Испанска тортиля с картофи
Необходими продукти:
- 575 грама картофи, нарязани на тънко
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 голям лук, нарязан на тънко
- сол и черен пипер (прясно смлян)
- 115 грама чоризо, тънко нарязано (или друг колбас)
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 6 големи яйца
- 160 милилитра прясно мляко
- 3 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 100 грама настърган чедър
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в солена вода за около 10 минути, за да омекнат съвсем леко (не бива да са добре сварени), след което ги отцедете и изплакнете със студена вода.
Междувременно изпържете полумесеците лук в зехтина и подправете със сол и черен пипер. Когато омекнат, прибавете чесъна и наденицата. Изпържете докато покафенее чоризото и свалете от котлона.
Разбийте яйцата, докато се получи пяна, и прибавете към тях млякото, зеления лук и чедъра. Подправете със сол и черен пипер.
Смесете картофите с чоризото и внимателно разбъркайте.
Върнете сместа в тигана и полейте с яйцата.
Изечете за 15 минути на 200 градуса до готовност.
Охладете тортилята за 15 минути преди да я извадите от тигана. Сервирайте със салата.
foodnetwork.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Тортила питка и бобена салата
- Пълнозърнести тортили с червен боб и босилеково песто
- Енчиладас с телешко и доматен сос
- Картофена тортиля с риба тон и зеленчуци
- Кайма с боб в кошнички от тортила питки
- Тортила с тахан, бадеми и плодове
- Тортила с манго и боровинки
- Пикантно пилешко с авокадо в тортила питка
- Тортила от тиквички с хумус и чушка
- Тортила с банани и фъстъчено масло
Коментари към Испанска тортиля с картофи