Испанска тортиля с картофи

Необходими продукти:
- 575 грама картофи, нарязани на тънко
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 голям лук, нарязан на тънко
- сол и черен пипер (прясно смлян)
- 115 грама чоризо, тънко нарязано (или друг колбас)
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 6 големи яйца
- 160 милилитра прясно мляко
- 3 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 100 грама настърган чедър
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в солена вода за около 10 минути, за да омекнат съвсем леко (не бива да са добре сварени), след което ги отцедете и изплакнете със студена вода.
Междувременно изпържете полумесеците лук в зехтина и подправете със сол и черен пипер. Когато омекнат, прибавете чесъна и наденицата. Изпържете докато покафенее чоризото и свалете от котлона.
Разбийте яйцата, докато се получи пяна, и прибавете към тях млякото, зеления лук и чедъра. Подправете със сол и черен пипер.
Смесете картофите с чоризото и внимателно разбъркайте.
Върнете сместа в тигана и полейте с яйцата.
Изечете за 15 минути на 200 градуса до готовност.
Охладете тортилята за 15 минути преди да я извадите от тигана. Сервирайте със салата.
foodnetwork.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Тортила с пилешко месо, зеленчуци и сирена
- Тортила питки с наденица и яйца
- Тортила с бъркани яйца
- Кайма с боб в кошнички от тортила питки
- Тортила с кайма и сирена
- Испански омлет с картофи /тортиля/
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
- Пикантни тортили с пилешко и авокадо
- Тортиля с боб и зеленчуци
- Картофена тортиля с риба тон и зеленчуци
Коментари към Испанска тортиля с картофи