Еклери с ягоди и сметана
Необходими продукти:
- 80 милилитра прясно мляко
- 80 грама брашно
- 80 милилитра вода
- 80 грама масло
- по 3/4 чаена лъжица захар и сол
- 2 яйца
- 150 грама пудра захар
- червена хранителна боя
- 100 грама сладко от ягоди
- 100 грама пресни ягоди
- 300 грама разбита сладкарска сметана
- 1 чаена лъжица ванилова паста
- захарна поръска за украса
Начин на приготвяне:
Сложете 80 милилитра мляко, по 3/4 чаена лъжица сол и захар, заедно с 80 грама масло и 80 милилитра вода в касерола и сгорещете, докато течността заври. Свалете от котлона и добавете брашното, след което разбъркайте, за да стане еднородна смес. Върнете на котлона и бъркайте непрекъснато за още 2 минути, докато тестото започне да се оформя на топка.
Прехвърлете го в купа и оставете да се поохлади.
Разбийте 2 яйца и на части ги прибавете към брашното, като бъркате непрекъснато. Трябва да получите лепкаво тесто, по-гъсто от кексово.
Прехвърлете го в пош с поставен подходящ накрайник.
Застелете тава с хартия за печене, като самата хартия "залепете" за тавата с малко от тестото - сложете от него в четирите краища на тавата, а отгоре поставете хартията.
Шприцовайте еклери с дължина около 10-12 сантиметра.
Печете ги на 160 градуса за 30-35 минути, докато се надуят, станат златисти и хрупкави. Изключете фурната и оставете вътре еклерите за 20 минути да се охладят.
Разрежете всеки по дължина, по възможност използвайте назъбен нож.
Разбийте 150 грама от пудрата захар с 30-35 милилитра вода и оцветете до розово с хранителна боя. Потопете еклерите от горната страна в глазурата и подредете в тава, поръсете с цветна захарна украса.
Намажете долната част на еклерите със сладкото от ягоди. Нарежете на ситно половината ягоди и ги сложете върху сладкото.
Разбийте сметана с ванилията и прехвърлете в пош с накрайник звезда.
Върху сладкото направете 4 купчинки от сметаната, между които сложете по тънък резен ягоди.
Отгоре поставете от горните парченца еклери, които са с розовата глазура.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Профитероли
- Еклери с кондензирано мляко
- Седем съвета за идеално парено тесто
- Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене
- Еклери със сирене и зелен лук
- Профитероли с крем от кондензирано мляко и орехи
- Еклери с крем от извара и парченца банан
- Еклери с къпинов крем
- Еклери с шоколад
- Еклерова торта Наполеон
Коментари към Еклери с ягоди и сметана