Еклери с маслен крем
Необходими продукти
За тестото:
120 грама масло
изгасена сода на върха на ножа
200 грама брашно
5 яйца
100 милилитра течна сметана с масленост 20%
1/2 чаена лъжица сол
За крема:
250 грама масло
1 чаена чаша захар
1 яйце
150 милилитра течна сметана
щипка ванилова захар
Начин на приготвяне:
Налейте водата в дълбока тенджера. Нека кипне и тогава прибавете маслото. След като отново заври, изсипете в нея брашното, като разбърквате старателно. Добавете и сметаната. Ще се получи плътно тесто, което лесно се отделя от стените на съда. Ако това не се случи, използвайте още малко брашно.
Разбийте яйцата със содата и солта и започнете да ги прибавяте постепенно в тестото, бъркайки непрекъснато.
Тестото изсипете в сладкарски шприц или в найлонов плик. Застелете дъното на тава с пергамент и оформете еклери върху него. Изпечете ги в загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути.
Еклерите трябва да се надуят. Не ги изваждайте веднага от фурната, след като я изключите (изчакайте 10-15 минути).
Заемете се с направата на крема. Смесете сметаната и захарта, затоплете сместа на бавен огън, бъркайки непрекъснато, докато сладките кристалчета се разтопят.
Когато това стане, влейте предварително разбитото яйце на тънка струя. Нека полученият сироп се охлади и прибавете на части размекнатото масло, като бъркате енергично.
Разбийте крема с миксер, докато стане пухкав, и прибавете щипка ванилова захар.
Напълнете охладените еклери с маслената сладост, използвайки шприц, или оже просто да разрежете на две.
Ако желаете, поднесете поръсени с пудра захар.
Добър апетит!
Снимка: readytocook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ОЛ НУТРИШЪН БАДЕМОВ КРЕМ CRUNCHY 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН БАДЕМОВ КРЕМ SMOOTH 500 г
ОЛ НУТРИШЪН БАДЕМОВ КРЕМ SMOOTH 1 кг
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- 16 вида масла за готвене и техните предимства и недостатъци – част 1
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Домашен маршмелоу крем
- Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи
Коментари към Еклери с маслен крем