Домашно топено сирене от извара и мляко с копър
Необходими продукти:
500 грама извара
1/2 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици масло
1/2 чаена лъжица сода
сол и копър на вкус
Начин на приготвяне:
Добавете содата в изварата, налейте млякото и разбийте всичко с помощта на блендер. След това прехвърлете сместа в тенджера и поставете на котлона, за да се загрее, но разбърквайте непрекъснато.
Когато изварата започне да се разтапя, добавете маслото, сол и нарязан копър на вкус.
Приготвя се до пълното разтапяне на изварата, трябва да се получи негъста каша. Разпределете я във формички и приберете в хладилника, за да стегне.
Разбира се, копъра може да замените с гъби, билки или друго по избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Топено сирене
- Топено сирене с гъби и лук
- Таралежчета от топено сирене и бадеми
- Пастет от топено сирене с моркови и лук
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш
- Хапки от топено сирене със зелени маслини и червен пипер
- Панирано топено сирене
- Домашно топено сирене с гъби и копър
- Банички с топено сирене
- Домашно топено сирене с парченца бекон
Коментари към Домашно топено сирене от извара и мляко с копър