Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Домашно слънчогледово масло

Домашно слънчогледово масло

Домашно слънчогледово масло - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/2 чаени чаши сурово слънчогледово семе, обелено
  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 1/2 чаена лъжичка морска сол
  • 1 супена лъжица мед

Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната до 190 градуса.
  • Разпределете слънчогледовото семе в тава, покрита с хартия за печене.
  • Печете в продължение на 10-15 минути, като разбърквате на всеки 5 минути.
  • Когато започнат да покафеняват, ги извадете от фурната и оставете настрана, за да се охладят.
  • Прехвърлете печените слънчогледови семки в кухненски робот или блендер и пасирайте за около 5-7 минути.
  • Добавете кокосовото масло и пасирайте до гладка и кремообразна смес.
  • Прибавете меда и солта и отново включете уреда за около 1 минута.
  • Прехвърлете слънчогледовото масло в чист и сух стъклен буркан с плътно затварящ се капак.
  • Съхранявайте в хладилник в срок до 2 седмици.

Приятен апетит!

Снимки: babble.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиРецептиАлт. медицинаСнимкиНовиниХранене при...ДиетиЛайфстайлБотаникаЛечения