Домашно слънчогледово масло
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаени чаши сурово слънчогледово семе, обелено
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- 1 супена лъжица мед
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса.
- Разпределете слънчогледовото семе в тава, покрита с хартия за печене.
- Печете в продължение на 10-15 минути, като разбърквате на всеки 5 минути.
- Когато започнат да покафеняват, ги извадете от фурната и оставете настрана, за да се охладят.
- Прехвърлете печените слънчогледови семки в кухненски робот или блендер и пасирайте за около 5-7 минути.
- Добавете кокосовото масло и пасирайте до гладка и кремообразна смес.
- Прибавете меда и солта и отново включете уреда за около 1 минута.
- Прехвърлете слънчогледовото масло в чист и сух стъклен буркан с плътно затварящ се капак.
- Съхранявайте в хладилник в срок до 2 седмици.
Приятен апетит!
Снимки: babble.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 500 мл
МАСЛО ОТ СИНАП 250 мл ЗДРАВНИЦА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА КОПРИВА 20 мл
МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН 250 мл БИОПРОГРАМА
СИЛТОНА МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН ФИЛТРИРАНО 250 мл
КОНОПЕНО МАСЛО 250 мл. БАЛЧО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Слънчогледово олио - видове, състав, полза и съхранение
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Домашно слънчогледово масло