Домашно слънчогледово масло

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаени чаши сурово слънчогледово семе, обелено
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- 1 супена лъжица мед
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса.
- Разпределете слънчогледовото семе в тава, покрита с хартия за печене.
- Печете в продължение на 10-15 минути, като разбърквате на всеки 5 минути.
- Когато започнат да покафеняват, ги извадете от фурната и оставете настрана, за да се охладят.
- Прехвърлете печените слънчогледови семки в кухненски робот или блендер и пасирайте за около 5-7 минути.
- Добавете кокосовото масло и пасирайте до гладка и кремообразна смес.
- Прибавете меда и солта и отново включете уреда за около 1 минута.
- Прехвърлете слънчогледовото масло в чист и сух стъклен буркан с плътно затварящ се капак.
- Съхранявайте в хладилник в срок до 2 седмици.
Приятен апетит!
Снимки: babble.com
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияХрани и ястияЛюбопитно- Хапвайте слънчогледови семки, полезни са за косата
- Масло от борови семена лекува стомашни язви и проблеми
- Премахнете главоболието със слънчогледови семки
- Направете си почистващ тоник за лице от индийско орехче и масло от тиквени семки
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА