Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
Необходими продукти:
440 милилитра топла вода (количеството е приблизително)
3 супени лъжици мед
2 супени лъжици олио
500 грама брашно
100 грама пълнозърнесто пшенично брашно
65 грама царевично брашно
3 супени лъжици просо
3 супени лъжици сурови слънчогледови семена
2 чаени лъжици сол
2 чаени лъжици активна мая
Начин на приготвяне:
Замесете по стандартния начин еластично тесто от продуктите. Сложете го в купа, покрийте с влажна кърпа и оставете да втаса на топло място за около час. След това премесете, оставете да втаса още веднъж и отново премесете. Сложете тестото в съда, в който ще печете, придайте желаната форма и нека обемът се увеличи два пъти. Когато това стане изпечете хляба (може да направите разрези по повърхността на тестото с нож).
Хляб се пече при 180 градуса в продължение на около час. Но времето зависи от вида на фурната, плътността и размера на тестото.
Когато го извадите от фурната, оставете да се охлади до стайна температура и тогава нарежете.
Хубаво е да поставите съд с вода във фурната. Също така, ако искате просото да омекне, предварително го накиснете за 15 минути в гореща вода, след което го подсушете и тогава добавете към тестото.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ПРОМОАЛКЕМИЛА ALKHAIR ШАМПОАН ЗА ОБЕМ 250 мл
АЛКЕМИЛА K - HAIR ШАМПОАН ЗА КЪДРАВА КОСА ЛЕНЕНО СЕМЕ 250 мл
НУКС ПОЧИСТВАЩО МЛЯКО С 3 РОЗИ 200 мл.
СЕКАЛИЯ BALM БАЛСАМ-ЕМОЛИЕНТ ЗА ТЯЛО 200 мл ISISPHARMA
АЛГА САН МОБИЛ КРЕМ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Ползи и вреди от консумацията на просо
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Канелени сладки с мед
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За лечение на хронична кашлица правете компрес с мед, ракия и синап
Коментари към Хляб с просо, слънчогледови семена и мед