Медена халва с брашно от просо

Необходими продукти:
300 грама мед
400 милилитра вода
200 грама брашно от просо
Начин на приготвяне:
Разтопете на слаб огън меда във водата, изчакайте да заври и бъркайки, нека остане на котлона за 10 - 15 минути.
Изпечете брашното в сух тиган до получаването на светъл златист цвят, след което постепенно прибавете във врящия медения сироп. Не спирайте да разбърквате, за да не се образуват бучки.
Нека сместа се вари в продължение на 25 минути, докато се сгъсти. Когато това стане, прехвърлете в подходяща форма или чиния и оставете да се охлади.
Може да приберете и в хладилника.
Щом халвата стегне достатъчно, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Ползи и вреди от консумацията на просо
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Бързо отслабване с лимонова напитка с черен пипер и мед
- Коктейл от пъпеш с мед и джинджифил
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Манука
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Как да си приготвите брашно от леща
- Седемдневно отслабване с просо (плюс рецепти за ястията)
Коментари към Медена халва с брашно от просо