Медена халва с брашно от просо

Необходими продукти:
300 грама мед
400 милилитра вода
200 грама брашно от просо
Начин на приготвяне:
Разтопете на слаб огън меда във водата, изчакайте да заври и бъркайки, нека остане на котлона за 10 - 15 минути.
Изпечете брашното в сух тиган до получаването на светъл златист цвят, след което постепенно прибавете във врящия медения сироп. Не спирайте да разбърквате, за да не се образуват бучки.
Нека сместа се вари в продължение на 25 минути, докато се сгъсти. Когато това стане, прехвърлете в подходяща форма или чиния и оставете да се охлади.
Може да приберете и в хладилника.
Щом халвата стегне достатъчно, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ БРАШНО ОТ ПРОСО 1000 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
БЕЛЕНО ПРОСО 200 г ЗДРАВНИЦА
ЛЮКСЕОЛ ФОРМУЛА ЗА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ОБЕМ НА КОСАТА капсули * 30
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ORACLE МИКС ЗА СИЛАТА НА УМА 200 г
ЛЮКСЕОЛ ЗА ЕСТЕСТВЕН РАСТЕЖ НА КОСАТА капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Ползи и вреди от консумацията на просо
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Манука
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Рецепта за домашно самонабухващо брашно
- Ягодово руло
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Портокалово реване с грис
Коментари към Медена халва с брашно от просо