Домашна слънчогледова халва с лешници
Необходими продукти:
100 грама обелени слънчогледови семена
100 грама почистени лешници
160 грама брашно
75 милилитра вода
200 грама захар
80 милилитра растително олио

Начин на приготвяне:
Изпечете лешниците и семената в сух тиган и почистете от люспите с помощта на кърпа. След това смелете с блендер.
Изпечете брашното, докато придобие лек златист оттенък и го прибавете към лешниците и слънчогледа. Разбъркайте добре.

Изсипете захарта в подходящ съд, налейте водата и поставете на котлона да заври при средна температура. Сладките кристалчета трябва да се разтопят напълно.
Налейте олиото в сиропа и нека той кипне още веднъж, след което оставете да се охлажда (около 25 минути - температурата му да е 50-60 градуса).

Когато изстине достатъчно, смесете го със сухата маса и разбъркайте старателно.
Застелете дъното на форма с найлоново фолио, върху него разпределете сместа и притиснете.
Затворете съда с фолиото, притиснете още веднъж с ръце и приберете в хладилника за час и половина.

Когато извадите, нарежете на парчета и да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 100 мл.
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
СЛЪНЧОГЛЕДОВО СЕМЕ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ИЗСВЕТЛИТЕЛ ЗА КОСА 0/0 6 ТОНА
НУКС ПОЧИСТВАЩО МЛЯКО С 3 РОЗИ 200 мл.
СЕКАЛИЯ BALM БАЛСАМ-ЕМОЛИЕНТ ЗА ТЯЛО 200 мл ISISPHARMA
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Лешник - ползи и вреди
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Слънчоглед
- Слънчогледово олио - видове, състав, полза и съхранение
- Лешник, Леска, Цариградска леска, Цариградски лешник
- Домашна халва с кондензирано мляко
- Домашно слънчогледово масло
- Шоколадов сладкиш с лешници
Коментари към Домашна слънчогледова халва с лешници