Домашна рецепта за ликьор Калуа
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша еспресо, прясно приготвено
- 2 чаени чаши кокосова захар
- 2 1/2 чаена чаша вода
- 750 милилитра водка
- 3 супени лъжици екстракт от ванилия
Начин на употреба:
- Загрейте еспресото, водата и захарта в малка тенджера на средно силен огън.
- Бъркайте периодично, докато захарта се разтопи.
- След като сместа заври, я отдръпнете от котлона.
- Добавете водката и ваниловия екстракт и разбъркайте добре.
- Разпределете ликьора в чисти стъклени бутилки и ги затворете плътно.
- Оставете го да престои в продължение на 4-6 седмици, за да дадете възможност на ароматите да се смесят.
Наздраве!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Фрапе с ликьор
- Домашен портокалов ликьор
- Фламбирани круши с портокалов ликьор
- Шоколадов десерт без печене с ликьор, бисквити и орехи
- Шоколадово-млечен ликьор
- Коктейл от кафе с ликьор, коняк и сметана
- Леден коктейл с Бейлис, водка и Калуа
- Лимончело - домашен ликьор от Италия
- Ликьор от нар
Коментари към Домашна рецепта за ликьор Калуа