Шоколадов десерт с ликьор
Необходими продукти:
300 милилитра високомаслена сметана за разбиване
1 супена лъжица шоколадов ликьор или 1 чаена лъжица шоколадов екстракт
75 грама захар
100 грама масло
200 грама черен шоколад
3 жълтъка
За украса:
какао на прах
крем фреш
плодове в шоколад
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня заедно с маслото, след което оставете сместа да се охлади.
Разбийте жълтъците със захарта до получаването на бяла пяна. Продължавайте да разбивате с миксера на ниски обороти и добавете шоколадовата комбинация, ликьора или екстракта.
Сметаната разбийте на пяна и я прибавете към останалите продукти.
Получената комбинация разпределете в подходящи формички и оставете така за поне 2 часа.
След това прехвърлете внимателно шоколадовото изкушение в десертни чинии и украсете с плодове, потопени в разтопен шоколад, например, крем фреш и поръсете с какао на прах.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Шоколадов десерт с ликьор