Домашна пица с гъби
Необходими продукти
За тестото:
1 ч. ч. топла вода
1 ч. л. суха мая
250 г брашно
захар и сол на вкус
За плънката:
300 - 400 г гъби
2 - 3 яйца
200 г кашкавал
лук (по желание)
майонеза
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в чаша топла вода, след това прибавете захарта, солта и смесете с брашното. Замесете меко тесто и го оставете на топло място за час, за да втаса. Докато това се случи, направете плънката.
Нарежете гъбите на малки парченца и ги изпържете в нагорещено олио. Сварете яйцата твърдо и ги настържете на едро ренде. По същия начин настържете и кашкавала.
Когато тестото втаса, разточете го според големината на тавата, която ще използвате. Оформете ръб от него по края на съда и намажете с майонеза.
Първо разпределете яйцата върху тестото, след това сложете и гъбите (ако желаете, може да добавите запържен лук). Обилно поръсете с настъргания кашкавал и сложете да се пече във фурната при 190 - 200 градуса за около 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Тънките пици са по-калорични
- Как да използваме плоча за пица
- Джоб пица с кори за лазаня
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
Коментари към Домашна пица с гъби