Домашен хляб в "холандска фурна"

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши брашно
- 1 3/4 чаени лъжички сол
- 1/2 чаена лъжичка суха активна мая
- 1/2 чаена чаша вода със стайна температура
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, солта и маята.
- Добавете водата и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула до образуването на гладко тесто.
- Покрийте купата с найлоново фолио и оставете тестото да престои на стайна температура в продължение на 12 часа.
- Загрейте фурната до 230 градуса и поставете чугунения съд в нея, за да се нагорещи.
- Набрашнете дланите си, извадете тестото от купата и оформете топка.
- Отворете капака на съда, поставете тестото в него и отново го затворете.
- Печете хляба под капак в продължение на 30 минути и след това 15-20 минути открит до златисто кафява коричка.
- Извадете от фурната и го оставете да се охлади, преди да го нарежете и поднесете.
Забележка!
Ако не разполагате с "холандска фурна" /Dutch oven/, използвайте чугунен съд с капак, подходящ за употреба във фурна.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН ПРОТЕИН ОТ МАЯ 500 г
ПРОМОМАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ таблетки * 90 ХЕЛТ ЕЙД
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + КОЕНЗИМ Q10 капсули * 120
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Дрождите - обща характеристика, дневна необходимост и здравни ползи
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Хрупкави домашни солети
- Кратко ръководство за използване на мая за печива
Коментари към Домашен хляб в "холандска фурна"