Домашен хляб в "холандска фурна"

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши брашно
- 1 3/4 чаени лъжички сол
- 1/2 чаена лъжичка суха активна мая
- 1/2 чаена чаша вода със стайна температура
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, солта и маята.
- Добавете водата и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула до образуването на гладко тесто.
- Покрийте купата с найлоново фолио и оставете тестото да престои на стайна температура в продължение на 12 часа.
- Загрейте фурната до 230 градуса и поставете чугунения съд в нея, за да се нагорещи.
- Набрашнете дланите си, извадете тестото от купата и оформете топка.
- Отворете капака на съда, поставете тестото в него и отново го затворете.
- Печете хляба под капак в продължение на 30 минути и след това 15-20 минути открит до златисто кафява коричка.
- Извадете от фурната и го оставете да се охлади, преди да го нарежете и поднесете.
Забележка!
Ако не разполагате с "холандска фурна" /Dutch oven/, използвайте чугунен съд с капак, подходящ за употреба във фурна.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ ВЕГАНА B12 100 г
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ таблетки * 90 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Италиански чеснов хляб
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Шоколадови палачинки
- Царевичен хляб с ягодово сладко
- Кюфтета от хляб и коприва
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Бързо тесто с мая и прясно мляко (за 5 минути)
Коментари към Домашен хляб в "холандска фурна"