Доматен тарт с моцарела, прошуто и рукола
Необходими продукти:
- 200 грама бутер тесто
- 1 домат, нарязан на фини кръгчета
- 1 супена лъжица горчица
- няколко стръка прясна мащерка
- 1 чаена чаша рукола
- 200 грама прошуто, нарязано фино
- 100 грама настъргана моцарела
- 1-2 щипки брашно
- 1-2 листа пресен босилек, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица разтопено масло за намазване
Начин на приготвяне:
Пригответе и намаслете форма за пай. Набрашнете и разточете тестото, разстелете го в тавичката, така че да покрие всички страни.
Намажете кората с горчица, подправете с нарязана ситно мащерка, наредете доматите и овкусете с босилека.
Поръсете с моцарелата, загрейте фурната на 200 градуса и запечете до златисто.
След готовност гарнирайте с прошутото и листенцата рукола. Разрежете и поднесете тарта топъл.
Добър апетит!
Източник: magdaliciousblog.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Плодов тарт с лимонов крем
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Тарт татен
- Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки
- Вегетариански тарт с тиква
- Тарт с цели домати и козе сирене
- Тарт с боровинки и козе сирене
- Тарт с макарони
- Шоколадов тарт със сушени сини сливи и крем ганаш с маскарпоне
- Тарт от бутер тесто с мед и лимонов крем
Коментари към Доматен тарт с моцарела, прошуто и рукола