Доматен конфитюр с джинджифил
Необходими продукти:
2 килограма домати (може да използвате зелени)
захар, чието количество да бъде равно на теглото на домати, след като ги бланширате
сок от 1 лимон
2 сантиметра корен джинджифил
Начин на приготвяне:
Налейте 2 литра вода в подходящ съд и поставете на котлона, за да заври. Когато това стане, бланширайте нарязаните на малки кубчета доматите в нея за около 5-7 минути.

След това ги изсипете в гевгир, за да се отцеди излишната течност и ги изтеглете. Изсипете ги в подходяща тенджера (за варене на сладко) и тогава засипете със захар, равна на теглото на доматите.

Прибавете нарязания на кубчета джинджифил и нека всичко заври, като през цялото време разбърквате. Щом сместа кипне, свалете от огъня и оставете да престои така една нощ.

На следващия ден доварете конфитюра, като прибавите към него сока на 1 лимон. Трябва да се приготвя в продължение на 40 минути.

Следва да разпределите сладкото в чисти и сухи бурканчета, покрийте ги с найлоново фолио и нека остане така, докато се охлади напълно.

Вече може да консумирате.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦИМА ТРУ БАЛАНС СПРЕД МАНГО, МАРАКУЯ И ПРАСКОВА 220 г
ЦИМА ТРУ БАЛАНС СПРЕД ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 220 г
КФД НУТРИШЪН КОНФИТЮР DZEMIK 1 кг
КОНТРОЛ ЛАКС РАПИД ПЛЮС КОНФИТЮР 156 г
КОНТРОЛ ЛАКС КОНФИТЮР 156 г
КОНТРОЛ ЛАКС ФОРТЕ КОНФИТЮР 156 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домат
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
- Хляб-сандвич с шунка, кашкавал и зеленчуци на фурна
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
- Панирани зелени домати
- Сос от печени домати с чесън и босилек
Коментари към Доматен конфитюр с джинджифил