Доматени питки с плънка от пилешко и кашкавал
Необходими продукти
За тестото:
100 милилитра вода
100 милилитра доматен сок
2 супени лъжици зехтин или друга растителна мазнина
200 грама брашно
сол на вкус
За плънката:
150 грама кашкавал
100 грама пилешко (пушено или сварено)
30 грама масло за намазване
Начин на приготвяне:
Смесете водата и доматения сок в тенджера, прибавете зехтина и затоплете течността на котлона. След това подсолете и прибавете брашното, разбърквайки бързо с лъжица.
Омесете тестото с ръце, но внимавайте, защото ще бъде горещо. Оформете като топка, покрийте с кърпа и оставете да се охлади.
През това време настържете кашкавала, накъсайте или нарежете месото ситно. Може да смесите двата продукта.
Когато тестото изстине, разделете го на 10 равни части, които оформете като топки. След това разточете тънко (2-3 мм) върху посипан с брашно плот. Изпечете в добре нагорещен сух тиган при висока температура за около минута от едната страна. След това обърнете от другата и сложете от плънката.
Когато кашкавалът започне да се топи, "сгънете" основата през средата и изпечете питките за около 20 секунди от всяка страна.
Когато бъдат готови, извадете от тигана, намажете с масло и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
Коментари към Доматени питки с плънка от пилешко и кашкавал