Доматена супа с чесън и крутони
Необходими продукти:
2 домата
2 супени лъжици олио или зехтин
сол, пипер и други подправки по ваш избор
крутони
чесън
месен бульон (или вода)
фиде, ориз по желание
пармезан, сметана по желание
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, направете им разрез под формата на кръст, попарете ги с вряла вода (да ги покрива напълно) за 8 - 10 минути (обръщайте ги непрекъснато). След това отцедете водата, залейте ги със студена и обелете ципите им. Нарежете доматите на ситно, ако желаете, отстранете семената.
Запържете нарязания чесън в зехтина до златисто, след което можете да оставите в тигана или да го извадите (зависи от вкуса ви) и добавете доматите. Оставете да се задушават, докато се превърнат в еднородна паста. Тогава прехвърлете в тенджера, разредете с месен бульон (или вода) и оставете за няколко минути на котлона. Супата е готова.
Може да поднесете с крутони, с предварително сварени ориз или фиде, също пармезан, сметана...
Крутони може да си направите и сами: нарежете филия хляб на малки парченца, изпържете (или изпечете) в олио/зехтин, поръсете ги с намачкан чесън и/или подправки, каквито предпочитате.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Доматена супа с равиоли и зеленчуци
- Супа от нахут и домати
- Италианска доматена супа с паста
- Доматена супа с тортелини и спанак
- Крем супа от печени чесън и домати с препечен хляб и сирена
- Доматена крем супа с консервиран нахут и чесън
- Доматена супа с лук и кашкавал в хлебна купа (на фурна)
- Доматена крем супа с чесън и босилек
- Доматена супа с макарони и чесън
- Доматена супа с босилек и моцарела
Коментари към Доматена супа с чесън и крутони