Доматена супа със сьомга и маслини
Необходими продукти:
- 200 милилитра рибен бульон или вода
- 800 грама консервирани домати в собствен сок (нарязани)
- 700 грама розова сьомга, консервирана в собствен сос
- 2 средно големи глави лук
- 2 скилидки чесън
- 400 грама маслини
- 1 малка връзка магданоз
- краве масло
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете и наситнете скилидките чесън и главите лук, изпържете ги в тенджера с дебело дъно в малко количество нагорещена мазнина.
След 5 минути налейте рибения бульон (може да използвате обикновена вода), изсипете и доматите заедно със сока и варете всичко на силен огън в продължение на 10 минути.
Накрая добавете сьомгата със сока й от консервата, маслините, гответе супата още 2 минути.
Преди да поднесете, поръсете порциите с нарязан свеж магданоз и прясно смлян черен пипер.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от риба и морски продукти
- Доматена супа с равиоли и зеленчуци
- Супа от нахут и домати
- Италианска доматена супа с паста
- Доматена супа с тортелини и спанак
- Крем супа от печени чесън и домати с препечен хляб и сирена
- Доматена крем супа с консервиран нахут и чесън
- Доматена супа с лук и кашкавал в хлебна купа (на фурна)
- Доматена крем супа с чесън и босилек
- Доматена супа с макарони и чесън
- Доматена супа с босилек и моцарела
Коментари към Доматена супа със сьомга и маслини