Доматена супа с печена чушка, картофи и чесън
Необходими продукти:
- 1 червена сладка чушка
- глава лук
- 3 необелени скилидки чесън
- 2 супени лъжици зехтин
- 800 грама консерва от обелени домати
- 2 средно големи картофа
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- колбас чоризо или друг подходящ
- крутони за поднасяне
Начин на приготвяне:
Сгорещете фурната на 200 градуса.
В тава сложете чушката, лука и целите необелени чеснови скилидки. Напръскайте продуктите със зехтин, подсолете, поръсете с черен пипер и изпечете за 20-25 минути, докато чушката бъде готова за белене.
Извадете я, сложете в пакет или увийте във фолио за 5 минути, след което обелете, отстранете семената и опашката. Обелете и чесъна.
Прехвърлете всичко в тиган, добавете доматите, обелените и нарязани на кубчета картофи, налейте бульона. Щом сместа кипне, варете 12-15 минути на среден огън (до готовност на картофите).
След това пюрирайте продуктите заедно с течността, използвайки пасатор или блендер. Отново затоплете.
Изпечете до златисто тънки парченца колбас в горещ сух тиган.
След това разпределете супата в подходящи чинии, поръсете с пресен магданоз и поднесете с колбаса и хрупкавите крутони.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptiki.pro
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Доматена супа с равиоли и зеленчуци
- Супа от нахут и домати
- Италианска доматена супа с паста
- Доматена супа с тортелини и спанак
- Крем супа от печени чесън и домати с препечен хляб и сирена
- Доматена крем супа с консервиран нахут и чесън
- Доматена крем супа с печени зеленчуци
- Доматена супа с лук и кашкавал в хлебна купа (на фурна)
- Доматена супа с ориз
- Доматена крем супа с чесън и босилек
Коментари към Доматена супа с печена чушка, картофи и чесън