Доматена супа с босилек и моцарела
Необходими продукти:
50 милилитра зехтин
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 килограм узрели домати
500 милилитра пилешки бульон
250 милилитра вода
2 стръка босилек
1 супена лъжица червен винен оцет
моцарела за поднасяне
150 грама чери домати
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в голяма тенджера и прибавете ситно нарязания лук, намачканата скилидка чесън и ги изпържете, докато омекнат и отделят характерния си аромат.
След това добавете нарязаните на кубчета домати и нека се задушават в продължение на 3-4 минути. Налейте бульона, водата, сложете босилека и варете супата та бавен огън 10-12 минути.
Когато свалите от котлона, извадете стръковете босилек, подправете с лъжица оцет, сол и смлян черен пипер на вкус и пюрирайте с помощта на блендера.
Поднесете супата студена, като я напръскате със зехтин и украсите с парченца моцарела и резени чери домати.
Добър апетит!
Снимка: bit.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Доматена супа с равиоли и зеленчуци
- Италианска доматена супа с паста
- Супа от нахут и домати
- Доматена супа с тортелини и спанак
- Крем супа от печени чесън и домати с препечен хляб и сирена
- Доматена крем супа с консервиран нахут и чесън
- Доматена супа с лук и кашкавал в хлебна купа (на фурна)
- Доматена крем супа с чесън и босилек
- Доматена супа с макарони и чесън
- Доматена супа със сьомга, ориз и маслини
Коментари към Доматена супа с босилек и моцарела