Доматена супа с треска и ориз
Необходими продукти:
1 чаена чаша сварен ориз
2 литра доматен сок
1 картоф
1 глава лук
700 - 800 грама филе от треска
500 грама настъргани домати
5 - 6 супени лъжици зехтин с ароматни билки и подправки
дафинов лист
сол, захар и пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и го изпържете в тиган, добавете обеления и нарязан на кубчета картоф. Пържете до полуготовност. Филето нарежете на парчета, изсипете в тигана и пържете до образуването на златиста коричка. След това прехвърлете всичко в тенджера, добавете доматите и налейте доматения сок. Сложете сол, захар и пипер на вкус. Нека бульонът заври, сложете дафиновия лист, затворете съда с капак и оставете супата да се приготвя почти до пълна готовност. Пет минути преди да свалите от огъня, налейте ароматния зехтин.
В подходяща чиния сложете сварения ориз, оформяйки го като куп и сипете отгоре няколко черпака от доматената супа. Може да напръскате леко със зехтин и да поръсите с нарязан магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от риба и морски продукти
- Доматена супа с равиоли и зеленчуци
- Супа от нахут и домати
- Италианска доматена супа с паста
- Доматена супа с тортелини и спанак
- Крем супа от печени чесън и домати с препечен хляб и сирена
- Доматена крем супа с консервиран нахут и чесън
- Доматена крем супа с печени зеленчуци
- Доматена супа с лук и кашкавал в хлебна купа (на фурна)
- Доматена крем супа с чесън и босилек
- Доматена супа с макарони и чесън
Коментари към Доматена супа с треска и ориз