Дип с карамелизиран лук, спанак и три вида сирене

Необходими продукти:
- 1 голям шалот, нарязан на кръгчета
- 1 чаена чаша мътеница
- 340 грама панчета, нарязана на тънки филийки
- 1 супена лъжица олио + още за пържене
- 6 средни на размер глави лук (около 10 чаени чаши), нарязани
- 500 грама свеж спанак
- 4 чаени чаши нарязан на ситно кейл
- 3 пресовани скилидки чесън
- 1/4 чаена чаша масло
- 2 чаени чаши брашно
- 3 чаени чаши прясно мляко
- 1 чаена чаша настъргано сирене Азиаго
- 1 чаена чаша настъргано сирене Грюер
- 1 чаена чаша сирене фонтина, настъргано
- 2 супени лъжици вино шери
- 1 супена лъжица и половина сол
- 1/2 чаена чаша царевично нишесте
Начин на приготвяне:
Накиснете пръстените шалот в мътеницата и ги оставете на стайна температура, докато приготвяте останалите продукти.
Изпържете цели резените панчетата за 15 минути, за да стане хрупкава. Отцедете върху кухненска хартия.
В същия тиган добавете олиото и изпържете 10-те чаши лук, нарязан на ситно, като го разбърквате на всеки 5 минути, докато се карамелизира - това ще отнеме около 45 минути (добавете 1 чаена чаша вода в последните минути на готвенето, като слагате по 1/4 от нея, за да отделите изгорелите частици от дъното на тигана).
Намалете температурата до ниска и добавете спанака, кейла, чесъна и три четвърти от сготвената панчета (нарязана на ситно). Гответе, докато зеленчуците омекнат, като разбърквате от време на време. Добавете маслото, след като то се разтопи сложете 1/2 чаена чаша брашно.
Добавете млякото чаша по чаша, като след всяка разбърквате, за да бъде усвоено от сместа добре.
Оставете течността да заври. Добавете сирената и изчакайте да се разтопят за около 10 минути.
Излейте виното шери и подправете с 1 супена лъжица сол.
Поддържайте дипа топъл на слаба степен на котлона.
В дълбока касерола сложете около 6 сантиметра мазнина и я загрейте на 170 градуса.
Смесете брашното с останалата половин чаша брашно и 1 чаена лъжица сол.
Разделете пръстените на резените лук и ги потопете в сухата смес. Изпържете ги, докато станат златисти и хрупкави, за около 2 минути.
Извадете от олиото и ги отцедете върху хартия.
Сервирайте дипа, отгоре подредете изпържения лук и останалата панчета.
Поднесете с хляб или крекери.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук, лимон и алое вера заличават кожни белези
- Ползи и вреди на червения лук
- Селска салата
- Лукът не позволява на мозъка да остарее
- Лучени кръгчета в бирена панировка
- Пилешки дробчета с лук
- Супа от грах
- Салата от маслини и лук
Коментари към Дип с карамелизиран лук, спанак и три вида сирене