Дип с карамелизиран лук, спанак и три вида сирене

Необходими продукти:
- 1 голям шалот, нарязан на кръгчета
- 1 чаена чаша мътеница
- 340 грама панчета, нарязана на тънки филийки
- 1 супена лъжица олио + още за пържене
- 6 средни на размер глави лук (около 10 чаени чаши), нарязани
- 500 грама свеж спанак
- 4 чаени чаши нарязан на ситно кейл
- 3 пресовани скилидки чесън
- 1/4 чаена чаша масло
- 2 чаени чаши брашно
- 3 чаени чаши прясно мляко
- 1 чаена чаша настъргано сирене Азиаго
- 1 чаена чаша настъргано сирене Грюер
- 1 чаена чаша сирене фонтина, настъргано
- 2 супени лъжици вино шери
- 1 супена лъжица и половина сол
- 1/2 чаена чаша царевично нишесте
Начин на приготвяне:
Накиснете пръстените шалот в мътеницата и ги оставете на стайна температура, докато приготвяте останалите продукти.
Изпържете цели резените панчетата за 15 минути, за да стане хрупкава. Отцедете върху кухненска хартия.
В същия тиган добавете олиото и изпържете 10-те чаши лук, нарязан на ситно, като го разбърквате на всеки 5 минути, докато се карамелизира - това ще отнеме около 45 минути (добавете 1 чаена чаша вода в последните минути на готвенето, като слагате по 1/4 от нея, за да отделите изгорелите частици от дъното на тигана).
Намалете температурата до ниска и добавете спанака, кейла, чесъна и три четвърти от сготвената панчета (нарязана на ситно). Гответе, докато зеленчуците омекнат, като разбърквате от време на време. Добавете маслото, след като то се разтопи сложете 1/2 чаена чаша брашно.
Добавете млякото чаша по чаша, като след всяка разбърквате, за да бъде усвоено от сместа добре.
Оставете течността да заври. Добавете сирената и изчакайте да се разтопят за около 10 минути.
Излейте виното шери и подправете с 1 супена лъжица сол.
Поддържайте дипа топъл на слаба степен на котлона.
В дълбока касерола сложете около 6 сантиметра мазнина и я загрейте на 170 градуса.
Смесете брашното с останалата половин чаша брашно и 1 чаена лъжица сол.
Разделете пръстените на резените лук и ги потопете в сухата смес. Изпържете ги, докато станат златисти и хрупкави, за около 2 минути.
Извадете от олиото и ги отцедете върху хартия.
Сервирайте дипа, отгоре подредете изпържения лук и останалата панчета.
Поднесете с хляб или крекери.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Декоративен лук
- Запечено сирене с лук и домати
- Шалот, Лук шалот
Коментари към Дип с карамелизиран лук, спанак и три вида сирене