Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Млечни и сметанови Дип с карамелизиран лук, спанак и три вида сирене

Дип с карамелизиран лук, спанак и три вида сирене

от 28 ное 2018г.
Дип с карамелизиран лук, спанак и три вида сирене - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 голям шалот, нарязан на кръгчета
  • 1 чаена чаша мътеница
  • 340 грама панчета, нарязана на тънки филийки
  • 1 супена лъжица олио + още за пържене
  • 6 средни на размер глави лук (около 10 чаени чаши), нарязани
  • 500 грама свеж спанак
  • 4 чаени чаши нарязан на ситно кейл
  • 3 пресовани скилидки чесън
  • 1/4 чаена чаша масло
  • 2 чаени чаши брашно
  • 3 чаени чаши прясно мляко
  • 1 чаена чаша настъргано сирене Азиаго
  • 1 чаена чаша настъргано сирене Грюер
  • 1 чаена чаша сирене фонтина, настъргано
  • 2 супени лъжици вино шери
  • 1 супена лъжица и половина сол
  • 1/2 чаена чаша царевично нишесте

Начин на приготвяне:

Накиснете пръстените шалот в мътеницата и ги оставете на стайна температура, докато приготвяте останалите продукти.

Изпържете цели резените панчетата за 15 минути, за да стане хрупкава. Отцедете върху кухненска хартия.

В същия тиган добавете олиото и изпържете 10-те чаши лук, нарязан на ситно, като го разбърквате на всеки 5 минути, докато се карамелизира - това ще отнеме около 45 минути (добавете 1 чаена чаша вода в последните минути на готвенето, като слагате по 1/4 от нея, за да отделите изгорелите частици от дъното на тигана).

Намалете температурата до ниска и добавете спанака, кейла, чесъна и три четвърти от сготвената панчета (нарязана на ситно). Гответе, докато зеленчуците омекнат, като разбърквате от време на време. Добавете маслото, след като то се разтопи сложете 1/2 чаена чаша брашно.

Добавете млякото чаша по чаша, като след всяка разбърквате, за да бъде усвоено от сместа добре.

Оставете течността да заври. Добавете сирената и изчакайте да се разтопят за около 10 минути.

Излейте виното шери и подправете с 1 супена лъжица сол.

Поддържайте дипа топъл на слаба степен на котлона.

В дълбока касерола сложете около 6 сантиметра мазнина и я загрейте на 170 градуса.

Смесете брашното с останалата половин чаша брашно и 1 чаена лъжица сол.

Разделете пръстените на резените лук и ги потопете в сухата смес. Изпържете ги, докато станат златисти и хрупкави, за около 2 минути.

Извадете от олиото и ги отцедете върху хартия.

Сервирайте дипа, отгоре подредете изпържения лук и останалата панчета.

Поднесете с хляб или крекери.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:
  • Дип от печени чушки с крема сирене, орехи и мед Дип от печени чушки с крема сирене, орехи и мед
  • Дип с черен боб Дип с черен боб
  • Дип от патладжани със сусам и лимонов сок Дип от патладжани със сусам и лимонов сок
  • Дип от индийско кашу и зехтин Дип от индийско кашу и зехтин
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
8.50лв. / 4.35 €

БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
47.42лв. / 24.25 €

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.70лв. / 1.38 €

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
17.90лв. / 9.15 €

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
2.60лв. / 1.33 €

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
17.90лв. / 9.15 €

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г

Коментари към Дип с карамелизиран лук, спанак и три вида сирене

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Дип с карамелизиран лук, спанак и три вида сирене
    www.framar.bg 
    на 31 October 2025 в 22:25
    Коментирайте "Дип с карамелизиран лук, спанак и три вида сирене"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Сосове, сиропи, глазури и подправки
  • Млечни и сметанови сосове
  • Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
  • Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
  • Ползи и вреди на червения лук
  • Пилешки дробчета с лук
  • Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
  • Шалот, Лук шалот
  • Облекчете синузита с лук
  • Полезните ефекти на лука
  • Салата от маслини и лук
  • Хрупкав пържен лук
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Синдром на ФанкониСиндром на Фанкони

Синдром на Фанкони

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Защо хълцаме и как да спремЗащо хълцаме и как да спрем

Защо хълцаме и как да спрем

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Окципитална невралгияОкципитална невралгия

Окципитална невралгия

от 31 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 11 часа и 22 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 10 дни, 7 часа и 34 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 50 мл БУРОВ

ФАРЕНЗИМ С ВКУС НА ЯГОДА БЕЗ ЗАХАР таблетки за смучене * 20

ОСТРОВИТ ИНОЗИТОЛ ПРАХ 200 г

СУОНСЪН ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 60

ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН таблетки 500 мг * 60 ABX

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:54:21

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:53:09

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: Гери от 31 окт 2025г. в 16:45:46

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: Надежда от 31 окт 2025г. в 16:40:54

РЕПАРИЛ Н гел 40 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:10:28
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival